Şırnak Valiliği Cizre'de katledilenlerin tümünü PKK'li ilan etti

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre İlçesi\'nde 4 Eylül\'de başlayan ve 8 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında düzenlenen operasyonlarda PKK\'nın kaybının 40-42 arası olduğunu ileri sürdü.

17.09.2015, Per - 10:38

Şırnak Valiliği Cizre'de katledilenlerin tümünü PKK'li ilan etti
Haberi Paylaş

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre\'de 8 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında Türk güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarla ilgili açıklama yaptı.

Çelişkili ifadeler kullanan, 7 PKK gerillasının ölü olarak ele geçirildiğini ifade edip, ardından PKK\'nin kaybını bu süre zarfında 40-42 olarak ileri süren Su, toplam 17 kişinin gözaltına alındığını belirttiği açıklamada, \"İcra edilen operasyonlar sonucunda; 1150 kilogram patlayıcı ve 39 bomba düzeneği imha edilmiş, 45 hendek ve barikat bertaraf edilmiş, uzun namlulu silahlar ve mühimmatlar ele geçirilmiştir. Ayrıca 7 PKK\'li ölü olarak ele geçirilmiş, 17 PKK mensubu gözaltına alınmıştır. İlgili birimlerimizin yaptığı analizler çerçevesinde terör örgütü kaybının bu süre zarfında 40-42 civarında olduğu değerlendirilmektedir,\" sözlerine yer verdi.

25 polis yaralandı

Vali Su, güvenlik güçlerine yönelik 21 adet roketli, 19 adet el yapımı bombalı ve 2 adet tuzaklı bomba saldırısı gerçekleştiğini, saldırılarda 25 polis memurunun yaralandığın ve 7 zırhlı aracın zarar gördüğünü belirtti.

Cizre\'yi ziyaret eden bağımsız gözlemcilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve politik parti mensuplarının gözlemleri, Cizre halkının ifadelerine rağmen, Cizre ilçesi\'nde sokağa çıkma yasağının uygulandığı süre zarfında hizmetlerin aksamadan yerine getirildiğini ileri süren Vali şunları dile getirdi:

\"Cizre İlçesi\'nde sokağa çıkma yasağının uygulandığı süre zarfında, vatandaşlarımızın başta sağlık hizmeti olmak üzere diğer temel ihtiyaçlarının karşılanması için azami özen gösterilmiştir. Sokağa çıkma yasağı süresince, Cizre Devlet Hastanemize 2252 hasta müracaatı olmuş ve tedavileri ile ilgili işlemler gerçekleştirilmiştir. Bu süre zarfında 112 Acil Çağrı Merkezi\'ne 251 acil vaka çağrısı gelmiştir. Ancak, bu çağrılardan 68\'ine, teröristlerin ambulanslara ateş etmesi, kurmuş oldukları bomba tuzaklı barikat ve hendekler sebebiyle maalesef ulaşılamamıştır. Ayrıca, 34 doğum vakasına da ambulans ve sağlık hizmeti sağlanmıştır.Bu hizmetler, Cizre Devlet Hastanesi\'nde 11 doktor ve yeteri kadar sağlık personeli ile gerçekleştirilmiştir. Kıymetli basın mensupları, bu süreçte, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yeteri kadar market, fırın ve eczanenin açık tutulması sağlanmış ve buralara ulaşılabilmesi için uygun ortam oluşturulmuştur. İlçede terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu 20 adet elektrik trafosu hasar görmüştür. Arızalarının giderilmesi amacıyla görevlilerin güvenlikleri sağlanarak gerekli çalışmalar yapılmıştır. Genel itibariyle elektrik sıkıntısı yaşanmamıştır.\"

Vali Su, \'sokağa çıkma yasağının uygulandığı süre içerisinde göstermiş oldukları sabır ve duyarlılık için\' Cizreli vatandaşlara teşekkür etti, \"Ayrıca sokağa çıkma yasağı süresince market, fırın, bakkal, eczane gibi işyerlerini terör örgütü mensuplarının tehdidine rağmen açık tutan esnafımıza da teşekkür ediyorum\" dedi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 7216 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:01:14:25
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x