Haşd El Şabi milislerinin insanlık dışı vahşeti

Sosyal medya kullanıcıları tarafından sivil bir Sünniye uygulanan insanlık dışı şiddet görüntüleri içeren bir video paylaşıldı.

01.06.2015, Pts - 13:24

Haşd El Şabi milislerinin insanlık dışı vahşeti
Haberi Paylaş
Şiddeti uygulayanların Haşd el Şabi milisleri olduğunun iddia edildiği videoda “İmam Ali Tugayları” şeklinde sloganlar atan silahlı birinin bir Sünniyi işkence ettikten sonra yaktığı görüntülerine yer veriliyor.

Sosyal medya kullanıcılarına göre, vahşi yakma olayı, Anbar eyaletinde bulunan el Karma kentinin kuzeydoğu bölgesinde Dicle nehrinin kenarında gerçekleşti.

Gösterilemeyecek kadar vahşi görüntülere sahip orijinal videoda, çok sayıda Şii savaşçının sinsi bir şekilde kameraya baktıkları ve genç bir adamı IŞİD destekçisi olarak suçladıkları görülüyor.

Görüntülerin devamında elleri ve ayakları ön tarafta birbirine bağlanmış zavallı adam büyük bir ateşin üzerinde ve canlı olarak asılı olduğu görülüyor. Alevlerin yükselerek zavallı adamın çıplak tenine ulaştığı görülüyor.

IŞİD videolarının aksine, bu videonun sonunda ne olduğu, adamın akıbetinin nasıl sonuçlandığı belirsiz.

Aktivistler geçtiğimiz ay sosyal ağda hükümet güçleri ile el Haşd el Şabi milislerinin Tikrit şehrini ele geçirdikten sonra uyguladıkları benzer olayları paylaşmışlardı.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi’nin benzer olayların dile getirilmesi sonrasında el Haşd el Şabi milislerinin Tikrit’ten ayrılmaları emrini vermişti.

Gönüllü Seferberlik milisleri veya el Haşd el Şabi milisleri, IŞİD\'in Irak\'a yönelik saldırısı ve Irak ulusal ordusunun çökmesinin ardından doğrudan Iran desteği ve işbirliği ile oluşturuldu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 12001 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:44:31
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x