Tikrit operasyonunda 4000 Şii Milis öldürüldü

Irak ordusu ile Şii popüler seferberlik güçleri tarafından Tikrit’e yönelik başlatılan saldırılarda, IŞİD’in Şii milislerin elinde bulunan Milan anti-tank füze sistemini ele geçirdikleri bildirildi.

24.03.2015, Sal - 15:57

Tikrit operasyonunda 4000 Şii Milis öldürüldü
Haberi Paylaş
Irak ordusu ile Şii milislerden oluşan 30.000’i aşkın savaşçının, Irak’ın batısında bulunan Tikrit şehrini 21 günden bu yana çepeçevre kuşatmasına rağmen, IŞİD’in sert direnişi karşısında ilerleme kaydedemedikleri ve çok sayıda kayıp verdikleri kaydedildi.

Bölgedeki güvenilir medya kaynakları İran güçlerinin askeri açıdan tam destek sunduğu ve İran generallerinin komutasını gerçekleştirdiği operasyona katılan Irak ordusu ile Şii milislerin kapsamlı bombardımanına rağmen Tikrit şehrinin merkezine yönelik en ufak bir ilerleme sağlanamıyor.

Bugüne kadar gerçekleşen çatışmalarda, belirlenen kayıpların çok fazla olduğu ve yaklaşık 4000 şii milisin öldürüldüğü ifade ediliyor.

Kaynaklar IŞİD’in Irak ordusu ile Şii milisleri nasıl tuzağa çektiğini şöyle anlatıyorlar:

“Operasyonun başlangıcında, IŞİD ile Sünni aşiretler, Balad ile Alam kasabalarını hiçbir direniş göstermeden terkettiler. Irak ordusu ile Şii milisler zafer edaları içerisinde terkedilen kasabaya girdiler. Daha sonra IŞİD teröristleri terkettikleri kasabaları yoğun bomba atışına tuttular. Bu bombalamalar neticesinde çok büyük sayıda Şii milis öldürüldü ve IŞİD teröristleri Milan Anti-Tank füze sistemleri dâhil tüm silahlarını ele geçirdiler,” dedi.

Yanısıra, Selahaddin İl Meclisi üyesi Kemal Gli, Tikrit’in Irak ordusu ile Şii milisler tarafından kontrol edilmesinin bu kadar gecikmesine gerekçe olarak Saddam Hüseyin tarafından inşa edilmiş yüksek ve geniş binaları gösterdi. Kemal Gli, IŞİD’in bu binaları siper gibi kullandığını bu nedenle ilerlemenin zorlaştığını ileri sürdü.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6938 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:31:58
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x