ABD: IŞİD Komutanı Felluce'de öldürüldü

IŞİD\'in Felluce\'deki komutanı Mahir El Bilavi\'nin ABD\'nin çarşamba günü bölgede düzenlediği hava operasyonu sırasında öldürüldüğünü açıkladı.

28.05.2016, Cts - 10:17

ABD: IŞİD Komutanı Felluce'de öldürüldü
Haberi Paylaş

ABD Ordusu Sözcüsü Steven Warren Bağdat\'ta yaptığı açıklamada, IŞİD\'in Felluce\'deki komutanı Mahir El Bilavi\'nin ABD\'nin çarşamba günü bölgede düzenlediği hava operasyonu sırasında öldürüldüğünü açıkladı.

Bombardıman sırasında El Bilavi ile birlikte 70 IŞİD mensubunun da öldürüldüğü belirtildi.

Sözcü, \"Bu çatışmaların sonu anlamına gelmiyor ama onları şaşkına uğratan bir darbe ve komutan yardımcılarının ön safhalara doğru yer değiştirmesini gerektirecek\" ifadelerini kullandı.

Warren, \"IŞİD komutanın öldürülmesi yönetici kadrosunda değişikliğe gidilmesini gerektirecek\" diye konuştu.

Çatışmalara katılan Iraklı Şii milislerin lideri Hadi El Amiri de \"Felluce için nihai savaşın başlamasına haftalar değil günler kaldı. İlk aşama olan kentin çevresinin kuşatılması tamamlandı\" diye konuştu.

50 Bin Kişi IŞİD Çemberinde

Irak ordusu hafta başında Felluce\'nin IŞİD\'in elinden geri alınması için kapsamlı bir operasyon başlattı. Başkent Bağdat\'ın yaklaşık 50 kilometre batısında yer alan ve Felluce\'de sayıları 500 ila bin arasında değişen IŞİD’li, 50 bin sivilin yaşadığı kenti kontrolü altında bulunduruyor.

Şehirden kaçmak isteyen siviller, IŞİD tarafından öldürülüyor. ABD\'li Ordu Sözcüsü Felluce\'deki operasyonun ne zaman sona ereceği konusunda net bir tarih veremeyeceklerini belirtti.

DW
Bu haber toplam: 4033 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:19:17
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x