Bağdadi'nin arkadaşı IŞİD'li, darbe suçlamasıyla infaz edildi

Pazartesi günü (dün) IŞİD terör örgütünün Irak’ın Musul şehrinde sözde Halifeliğe karşı darbe planladığı gerekçesiyle üst düzey bir yöneticisini idam ettirdiği bildirildi.

30.06.2015, Sal - 09:24

Bağdadi'nin arkadaşı IŞİD'li, darbe suçlamasıyla infaz edildi
Haberi Paylaş
Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgiler ışığında, örgütün sözde halifesi Ebu Bekir el Bağdadi’nin yakın arkadaşı ve IŞİD’in önde gelen liderlerinden biri olan Ebu Osman Hassan’ın yabancı ve yerli IŞİD üyeleri arasında oluşan bölünmeyi takiben, “”Halifeliğe” karşı darbe hazırlığı içinde bulunmak suçlamasıyla ölüme mahkum edilerek, Musul’da IŞİD tarafından infaz edildiği öğrenildi.

Hasan’ın yabancı teröristlerin kendisine yakın Suriyeli ve Arap teröristlerden daha fazla itibar görmesinden ve kazanç sağlamasından rahatsızlık duyduğu ve bu nedenle, IŞİD\'in yabancı üyeleri tarafından, yabancı üyeler ile yerel üyeler arasında hizipçilik yapmakla suçlandığı ileri sürülüyor.

İnfaz edilen Hasan’ın komutası altında bulunan çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu diğerlerinin de Arap uyruklu savaşçılardan oluşan yaklaşık 250 teröristin, örgüt içerisinde karışıklık yaratarak Irak uyruklu üyeleri yabancılardan ayırma girişiminde bulunma ihtimaline karşı bir tedbir olarak Suriye’de IŞİD’in başkenti konumundaki Rakka’ya transfer edildikleri ileri sürüldü.

Kısa bir süre önce örgüt üyeleri arasında, birçok teröristin düşünce ayrılığı yaşayarak IŞİD kontrolündeki bölgelerden ayrılması ile sonuçlanan, keskin bir bölünme yaşadı. Bazı vakalarda, örgüt üyeleri örgüte karşı darbe girişiminde bulunma suçlamasıyla halka açık meydanlarda infaz edildiler.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3123 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:59:32
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x