Bağdadi'nin Musul'a döneceği iddia edildi

Ebu Bekir Bağdadi\'nin, Irak\'ta her geçen gün güç kaybeden IŞİD savaşçılarına moral vermek için Musul\'a döneceği iddia ediliyor.

01.04.2015, Çar - 07:10

Bağdadi'nin Musul'a döneceği iddia edildi
Haberi Paylaş
Ebu Bekir Bağdadi’nin, Irak’ta her geçen gün güç kaybeden IŞİD savaşçılarına moral vermek için Musul’a döneceği iddia ediliyor.

Musul içinde yayılan bir rivayete göre IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi moralmen çöküntü içinde olan savaşçılarına destek olma amaçlı Musul’a dönüyor.

Musul’dan bir kaynağa göre, halk ve savaşçılar arasında kulaktan kulağa Ebu Bekir el – Bağdadi’nin Suriye’den Musul’a döneceği haberinin yayıldığını söyledi.

Bağdadi’nin dönüş haberinin IŞİD’in giderek kentte zayıfladığı bir sürece denk gelmesi dikkat çekiyor. Özellikle kuzey doğudan Peşmerge Güçleri’nin güneyden ise Irak ordusunun kuşatması altındaki Musul’a sıkışan IŞİD savaşçılarının her geçen gün morallerinin kötüye gittiği aktarılıyor.

Sözkonusu kaynağa göre her ne kadar Bağdadi’nin geleceğine dair haber yayılsada bunun IŞİD içindeki dağılmanın önüne geçemeyeceğini savundu.

Irak Güvenlik Güçleri daha önce baharda Musul’a bier operasyon düzenlenebileceğini açıklamıştı. Ancak Musul çevresindeki şehirler IŞİD’den temizlenmeyene kadar Musul operasyonu olası görülmüyor. Nitekim Selahadin vilayetindeki operasyon henüz sonuçlanmış değil.

BasNews
Bu haber toplam: 1957 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:02:28:55
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x