Bağdadi’nin yardımcısının öldüğü Doğrulandı

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin yardımcısının öldürüldüğünü doğrulayarak, sözkonusu şahsın işlediği suçları da açıkladı.

19.12.2014, Cum - 13:01

Bağdadi’nin yardımcısının öldüğü Doğrulandı
Haberi Paylaş
Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı’ndan yapılan yazılı açıklamada, koalisyon güçleri ve Kürdistan Peşmerge Güçleri’nin IŞİD mevzilerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda, el-Bağdadı’nin Ninova’dan sorumlu yardımcısı olan ve “Ebu Saad” adıyla bilinen Şihab Ahmed Hasan El Lıhebi’nin öldürüldüğü haberini doğruladı.

Açıklamada, “Ebu Saad, 17 Aralık’ta Musul’un Sahil Eyser bölgesinde, Muntazare Kenedi karşısındaki Kifaat mahallesinde koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında, Fethi isminde bir IŞİD emiriyle beraber etkisiz hala getirildi” denildi.

Yazılı açıklamada, daha sonra şöyle denildi:

“Lıhebi aşiretinden olana Şihab El Lıhebi, devrik Saddam rejimi yıkıldıktan sonra El Kaide örgütüne girdi. Şihab, örgüt içinde Ebu Katade ismiyle biliniyordu. Bir süre Buka Cezaevi’nde tutuklu bulunan Şihab, serbest bırakıldıktan sonra El Kaide’nin Selahaddin sorumlusu oldu. Bir kez daha gözaltına alınan ve Ebu Greb Cezaevi’nde tutuklanan Şihab, daha sonra cezaevinden bazı teröristlerle birlikte kaçtı.”

IŞİD’in ortaya çıkmasıyla Şihab’ın örgüte katıldığı belirtilen açıklamada, “IŞİD’in Musul genel güvenlik sorumlusu olan sözkonusu şahıs, yüzlerce Ezidi Kürt, Şiiler, Türkmen ve Şebek Kürt’ün ölümüne sebebiyet verdi” denildi.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Irak\'ta yapılan hava saldırılarında, aralarında Ebubekir el-Bağdadi\'nin yardımcısının da bulunduğu üç üst düzey komutanın öldürüldüğünü duyurmuştu.

Martin Dempsey\'nin Wall Street Journal\'a verdiği mülakatta, IŞİD’in üç üst düzey yöneticisinin 3 Aralık ile 9 Aralık arasındaki saldırılarda öldürüldüğünü belirtmişti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2962 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:59:49
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x