IŞİD, ayaklanma korkusuyla Musul’da sivilleri idam ediyor

Irak\'ın en büyük ikinci kenti olan Musul\'u işgal eden IŞİD\'in, ayaklanma korkusuyla her gün şüphelendiği sivilleri tutuklayarak infaz ettiği öğrenildi.

01.03.2015, Paz - 09:07

IŞİD, ayaklanma korkusuyla Musul’da sivilleri idam ediyor
Haberi Paylaş
Irak’ın en büyük ikinci kenti olan Musul’u işgal eden IŞİD’in, ayaklanma korkusuyla her gün şüphelendiği sivilleri tutuklayarak infaz ettiği öğrenildi.

Musul’daki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, IŞİD örgütü, Musul’a olası bir operasyonu bekleyen halkın ayaklanmasından tedirginlik duyuyor. Örgüt bu amaçla hergün kentte yeni katliamlar yapıyor. Yerel kaynaklar örgütün şüphelendiği kişileri de tutuklayarak halkın gözü önünde infaz ettiğini ve halkın gözünü korkutmayı hedeflediğini iddi etti.

9 Hristiyan idam edildi

Musul’daki yerel kaynaklar, örgütün bu sabah kent merkezinde 9 Hristiyanı infaz ettiğini ve halktan cenzelerini toprağa gömmelerini istediğini aktardı.

Ancak infaz edilenlerin Suriye’de kaçırılan Hıristiyanlar mı, Musul’un yerlileri mi olup olmadığı netleştirilmedi.

32 güvenlik görevlisi kurşuna dizildi

Öte yandan IŞİD, Irak’ın Enbar vilayetine bağlı Bağdadi nahiyesinde, 32 güvenlik görevlisini kurşuna dizerek öldürdü.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD mensupları dün sabah saatlerinde, daha önce alıkoydukları polis ve Sahve güçlerinden 32 kişiyi Bağdadi nahiyesine bağlı Vaddahiye köyünde halkın önünde kurşuna dizdi.

IŞİD’in Bağdadi nahiyesine düzenlediği havan saldırısında da beş sivilin hayatını kaybettiği, altı kişinin yaralandığı belirtildi.

BasNews
Bu haber toplam: 2698 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:41:18
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x