'IŞİD, Batılı askerleri pusuya düşürdü' iddiası

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAfile sitesi, IŞİD\'in Libya\'da ilk kez İtalyan ve İngiliz özel kuvvetlerini pusuya düşürdüğünü iddia etti.

30.04.2016, Cts - 12:15

'IŞİD, Batılı askerleri pusuya düşürdü' iddiası
Haberi Paylaş

İstihbarat kaynaklarına dayandırılan habere göre olay 27 Nisan çarşamba günü meydana geldi.

İtalyan ve İngiliz özel kuvvetleri, Libya askerleri ile birlikte Misrata kentinden IŞİD\'in \'kalesi\' Sirte\'ye doğru yola çıktı.

Ancak konvoy, yolda IŞİD teröristlerince pusuya düşürüldü. Teröristlerin konvoyun yanına çekip patlayıcı yüklü araçları patlattığı iddia edildi.

DEBKAfile haberinde şu ifadeler yer aldı: \'Çatışmalarda ölen ve yaralanan İtalyan askerleri oldu ancak İngiliz askerlerinin ölüp ya da yaralandığına dair bir bilgi yok. Batı güçlerinin IŞİD tarafından esir alındığına dair bazı haberler var ancak henüz bu askerlerin kimliği tespit edilemedi.\'

DEBKAfile ayrıca Batı tarafından olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını da iddia etti: \'Libya\'nın işgali planlamakla sorumlu İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya ve Fransa\'dan subayların yanı sıra İtalya ve İngiltere Savunma Bakanlıkları\'nın da yer aldığı ortak komutanlık, çatışmaya dair medyaya karartma uyguladı.\'

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3880 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:51:46
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x