IŞİD kimyasal silahları nasıl ele geçirdi?

IŞİD\'in Suriye kolundan Ebu Ahmed, örgütün yükselişine birinci elden tanık olduğunu belirterek, IŞİD\'in kimyasal silahları nasıl ele geçirdiğini açıkladı.

18.08.2016, Per - 13:55

IŞİD kimyasal silahları nasıl ele geçirdi?
Haberi Paylaş

Foreign Policy\'nin haberine göre, Ebu Ahmed, o zamanlar El Kaide\'ye bağlı olan El Nusra Cephesi ve IŞİD arasındaki ayrışmanın henüz yaşanmadığını belirterek, kimyasal silahların Aralık 2012\'de ele geçirildiğini söyledi.

Suriye\'de bir askeri üsse saldıran IŞİD ve El Nusra\'nın, 2012\'nin yazından beri üssü kuşatmakta olduğu, ancak uzun süre boyunca almayı başaramadığı belirtiliyor.

Buna karşın, üste bulunan silahları ele geçirmek isteyen IŞİD\'lilerin, kış koşullarında da kuşatmayı sürdürdüğü, büyük bir alanı kaplayan üssü savunmanın zorluğundan ve kışın hava saldırısı yapmanın güçleşmesinden faydalanarak ilerleme kaydettiği aktarılıyor.

El Nusra Cephesi önderliğinde yapılan ancak diğer örgütlerin de katıldığı saldırıların Kasım ayındada başarılı olamadığı, ancak Aralık ayında yapılan intikam saldırısıyla üssün düştüğü belirtiliyor.

Üssü yağmalayan IŞİD ve El Nusra üyelerinin, silah, mühimmat, havan topları ve araçların yanısıra, kimyasal silahları da ele geçirdikleri söyleniyor. Ebu Ahmed\'e göre bu gazlar arasında klor, hardal gazı ve sarin gazı da bulunuyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3829 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:06:49:22
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x