IŞİD, kritik yerleri ele geçirdi iddiası

Irak ordusundan isminin açıklanmasını istemeyen yüksek rütbeli bir subay, yaptığı açıklamada, Terör örgütü IŞİD ile güvenlik güçleri ve Haşdu\'ş-Şabi (Halk Topluluğu) milis grupları arasında şiddetli çatışmaların meydana geldiğini, IŞİD\'in Bağdat\'a 30 kilometre uzaklıktaki bazı stratejik bölgeleri ele geçirdiğini belirtti.

04.05.2015, Pts - 05:58

IŞİD, kritik yerleri ele geçirdi iddiası
Haberi PaylaÅŸ
IŞİD\'in, saldırıda 11 bomba yüklü araç kullandığını, örgüte mensup 2 intihar eylemcisinin Irak ordusu ile Haşdu\'ş-Şabi\'nin savunma hattına girerek orduya ait araçları imha ettiğini ifade eden subay, çatışmaların ardından IŞİDin ilerleme kaydettiğini söyledi.

Söz konusu bölgelerin terör örgütü tarafından ele geçirilmesinin, Bağdat için ciddi tehdit oluşturduğunun altını çizen yüksek rütbeli subay, IŞİD\'in denetimine geçen bölgelerle Bağdat arasındaki yerleşim yerlerinde silahsız nüfusun bulunduğunu ve örgütün sert bir direnişle karşılaşmasının muhtemel görünmediğini kaydetti.

IŞİD\'in ele geçirdiği bölgelerin geri alınması için takviye birlikler gönderildiği ve çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2651 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:02:34:11
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x