IŞİD Musul'da Rûdaw’ı yasakladı!

IŞİD’in Musul Valiliği’nden bazı televizyon ve internet sitelerine ambargo kararı çıktığı belirtilirken, Güney Kürdistan\'dan yayın yapan Medya grubu Rudaw\'da televizyonu ve internet sayfası da bu karar kapsamında yasaklandı.

29.11.2015, Paz - 14:34

IŞİD Musul'da Rûdaw’ı yasakladı!
Haberi Paylaş

KDP Musul sorumlusu Sadi Memuzini Rudaw\'a yaptığı açıklama da, Musul valiliğinden Televizyon kanalları ve internet sitelerine ambargo uygulanmaya başladığını belirti. Güney Kürdistan\'dan yayın yapan Medya Grubu Rudaw\'ın da Televizyon kanalı ve internet sitesinin bu karar kapsamında yasaklandığını belirtti.

Memuzini, Bu kararın alınmasında musulda yaşayan 500 bin Kürt\'ün Rudaw televizyon ve internet sitesi en sık takip edilenler arasında olduğunu ve bunun da IŞİD\'i ciddi anlamda rahatsız etiğini belirtti.

Şengal’in kurtarılmasından sonra halkın IŞİD\'e karşı duvarlara yazı yazmaya başladığını belirten memuzini, IŞİD\'in Halkın isyan etmesi endişesi taşıdığını belirtti.

Memuzini ayrıca, IŞİD\'in halkın haber almasını, “uçaklar elektrik santrallerini vurdu” diye söylentiler yayarak engellemeye çalıştığını söyledi.

Rûdaw
Bu haber toplam: 3046 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:44:08
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x