IŞİD Musul'da savaştan kaçan 41 üyesini kurşuna dizdi

IŞİD\'in Beace ilçesinde savaştan kaçmak suçuyla 41 üyesini kurşuna dizdiği, Tel Afer kasabasındaki karargahlarının birinde patlayan bomba sonucu 7 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

29.09.2015, Sal - 08:39

IŞİD Musul'da savaştan kaçan 41 üyesini kurşuna dizdi
Haberi Paylaş

Kürdistan Demokrat Parti (KDP) Musul sorumlusu Said Memuzini Pazartesi günü (dün) yaptığı bira çıklamada Musul’un batısında bulunan Tel Afer kasabasındaki IŞİD karargahlarından birinde bomba patlaması sonucu 7 IŞİD teröristinin öldüğünü açıkladı.

Memuzini açıklamasının devamında, “Beace ilçesinde de IŞİD teröristlerinin savaş cephesinden kaçmakla suçladığı 41 üyesini kurşuna dizerek infaz ettiğini,” söyledi.

Memuzini, “IŞİD’in yaşları 12 ile 15 arasındaki yaklaşık 150 çocuğu eğitim amacıyla Musul’dan bilinmeyen bir yere götürdüğünü de,” belirtti.

IŞİD’in yaklaşan Musul operasyonu nedeniyle korkuya kapıldığını ve şehrin dört bir yanında derin hendekler kazmaya başladığını belirten Memuzini, Musul’daki her türden toplantıyı da yasakladığını ileri sürdü.

IŞİD’in Musulluların, halka açık yelerde toplanmalarını engellediği gibi, 3’ten fazla kişinin bir araya gelerek havadan sudan konuşmalarını da yasakladığı öğrenildi.

“IŞİD’in bu yasaklama ve kararlarının arkasında hoşnut olmayan halkın örgüte karşı kitlesel bir ayaklanma gerçekleştirebileceği korkusunun yattığını,” ifade eden Memuzini, “örgütün bu uygulamalarla halk içinde güvensizlik yaratarak, kontrolü sağlamak için korkuyu derinleştirmeyi hedeflediğini,” vurguladı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2840 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:13:16
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x