IŞİD saflarında 1500'ü aşkın Kafkas kökenli savaşıyor

Rusya yerel medya kaynakları tarafından üst düzey resmi yetkililere dayandırılarak verilen haberlere göre 1500’ü aşkın Kafkasyalı IŞİD saflarında savaşıyor.

28.03.2015, Cts - 13:25

IŞİD saflarında 1500'ü aşkın Kafkas kökenli savaşıyor
Haberi Paylaş
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kafkasya’daki elçisi Sergei Malkov, “Böylesi çok sayıda IŞİD bağlantılı Kafkas kökenli teröristin Rusya Devleti için çok ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve bu sorunun ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini,” söyleyerek, “başta genç olanlar olmak üzere bu savaşçıların Orta Doğu’ya seyahat etmelerini önleyecek ekstra önlemler alınması gerekmektedir,” dedi.

Malkov Cuma günü (dün) yaptığı resmi bir açıklamada, “Bu genç Kafkasyalılar böylesi bir terörist örgüte katılmanın sonuçlarını anlayabilecek yeterli bilince henüz sahip değiller,” dedi.

Kimliğinin gizli kalmasını isteyen, Rakka şehrinden Suriyeli bir insan hakları aktivisti Kafkaslardan IŞİD’e katılımların sürekli olarak arttığını ve bir çoğunun kontrolleri altında bulundurdukları bölgelerde Suriyeli kadınlarla evlenmeye başladıklarını söyledi.

Kaynak, “IŞİD örgütü, sokak savaşlarında sahip oldukları geçmiş deneyimlerinden dolayı bu tür savaşçılara özel bir önem veriyor ve onları örgüt içinde en üst komuta pozisyonlarına atıyor,” diye ekledi.

IŞİD tarafından yayınlanan birçok video, Suriye ve Irak’taki savaşa katılan Kafkas kökenli savaşçıların varlığını kanıtlıyor. IŞİD saflarındaki diğer yabancı savaşçılara nazaran, Kafkas kökenli savaşçıların örgüt içinde yüksek rütbeli mevkileri ellerinde bulundurmaları da dikkat çeken bir diğer nokta.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3470 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:49:45
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x