IŞİD Suriye'de T-4 Askeri Havaalanını Kuşattı

Yerel aktivistler, IŞİD teröristlerinin, Suriye’nin orta kesimlerinde yer alan Homs kentinin 90 km doğusunda rejim güçlerinin kontrolü altında bulunan “T-4 askeri havaalanı” yakınlarında iki intihar saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdiler.

24.05.2015, Paz - 11:42

IŞİD Suriye'de T-4 Askeri Havaalanını Kuşattı
Haberi Paylaş
Palmira kırsalında bulunan medya aktivisti Ahmet Halit Ara news ajansına yaptığı açıklamada, “Bombalı kemer takmış iki IŞİD teröristinin, T-4 askeri havaalanına girmek ve kontrolü ele geçirmek amacıyla intihar eylemi girişiminde bulunduklarını,” söyledi.

Halit, Suriye rejim güçlerinin havaalanına yönelik IŞİD kaynaklı bu saldırıyı püskürtmeyi başardıklarını ekledi.

T-4 Askeri havaalanı, Suriye’deki en büyük askeri havaalanlarından biri olma özelliğine sahip. Havaalanı MiG-29 ve Sukhoi 35 benzeri farklı model askeri savaş uçakları ve savaş ekipmanlarına ev sahipliği yapıyor. Havaalanı D-82 tanklar dahil ağır ve orta menzil silahlara sahip silahlı rejim güçleri tarafından korunuyor.

IŞİD teröristleri geçtiğimiz iki yıl içerisinde aralarında Rakka ilinde bulunan Tabka askeri havaalanı olmak üzere bir çok önemli askeri havaalanı ve üssü ele geçirdi. Teröristler son olarak Perşembe günü antik Palmira kentini ele geçirmeyi başardılar.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3267 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:11:11
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x