IŞİD'in Halifelik ilanı sonrası korkunç infaz bilançosu

IŞİD’in Halifelik Devleti ilanından bu yana geçen 9 aylık sürede 2030, 28 Şubat ile 28 Mart aralığındaki son bir ayda ise 61 kişiyi infaz ettiği bildirildi.

30.03.2015, Pts - 09:28

IŞİD'in Halifelik ilanı sonrası korkunç infaz bilançosu
Haberi Paylaş
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi verilerine göre, IŞİD, son bir ay içinde 36 sivili “Allah’a hakaret, rejim güçleriyle işbirliği, IŞİD üyelerini kaçırmak için insanları örgütleme, homoseksüellik ve casusluk” suçlamalarıyla Hama, Homs, Halep, Rakka, Deyrezzor ve Hasakê şehirlerinde infaz etti.

Yanısıra, “Türkiye sınırından silah geçirmek, YPG saflarında savaşmak, döneklik, Ürdün ve Suudi Arabistan’daki uyanış kamplarına katılmak ve kardeşlerini tutuklayarak işkence etmek” suçlamalarıyla 21 isyancıyı infaz etti.

4 Rejim gücü üyesi ile müttefik milisi,

9 ayda 2030 vahşi infaz

IŞİD teröristleri, “Halifelik” ilanında bulundukları 28 Haziran 2014 ile 28 Şubat 2015 tarihleri arasında I aralarında siviller, muhalifler, IŞİD’in kendi üyeleri ile rejim üyelerinin de bulunduğu 2030 kişiyi infaz etti.

* IŞİD bu süre zarfında, aralarında 6 çocuk ile 8 kadının da bulunduğu, 1274 sivili öldürdü. Kurbanlar Deyrezzor, Rakka, Hasekê, Halep, Homs ve Hama şehirlerinde, kafaları kesilerek, kurşunlanarak, binalardan atılarak veya taşlanarak öldürüldüler.

* 1274 kurbanın 930’u Deyrezzor’un doğu kırsalında bulunan el Şeytat kabilesine ait idiler.

* Bunlara ilaveten, çatışmalarda veya IŞİD kontrol noktalarında ele geçirildikten sonra katledilen 116 YPG savaşçısı, el Nusra cephesi üyesi, muhalifler ve İslami tabur savaşçıları mevcut.

* Diğer yandan örgüt rejim güçlerine bağlı 515 subay ve askeri de, yine çatışmalarda veya kontrol noktalarında ele geçirdikten sonra infaz etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’e ait cezaevlerinde yüzlerce tutuklu ve kayıp insan olduğundan dolayı belgeledikleri infazların gerçeği yansıtmadığına ve gerçek rakamın bundan çok daha fazla olduğuna inanıyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3588 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:41:57
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x