IŞİD'in yeni ekmek kapısı

IŞİD temel finans kaynağı olan petrol işinde aradığını bulamayınca alternatif iş kollarına yöneldi. Örgütün balıkçılık ve araç satışı yaptığı açıklandı.

29.04.2016, Cum - 12:42

IŞİD'in yeni ekmek kapısı
Haberi Paylaş

Terör örgütü IŞİD petrol geliri düşünce para bulmak için alternatif yollara yöneldi. Irak Merkezi Soruşturma Bürosu, IŞİD\'in para bulmak için, balıkçılık ve araç satışına başladığını açıkladı.

Amerikalı yetkililer de, örgütün uzun süredir gelir sağladığı balık çiftliği işine geri döndüğünü doğruladı. Bağdat’ın kuzeyine kurulan balık çiftlikleri IŞİD tarafından 2007 yılından beridir gelir kaynağı olarak kullanılıyordu.

IŞİD\'in sadece 2 yıl önceki gelirinin, yıllık 12 milyar lira olduğu belirtiliyordu. Bu gelirin büyük çoğunluğu petrol ve doğalgazdan geliyordu. Petrol tesisleri büyük ölçüde yok edilen örgüte ait 800 milyon dolar nakit, ABD tarafından yapılan havasaldırılarında imha edilmişti. Yapılan operasyonlar ve kaybedilen topraklar nedeniyle IŞİD’in gelirinin bir önceki yıla göre aylık 56 milyon dolar düştüğü tahmin ediliyor. Para sıkıntısı çeken örgütün masraflarını karşılamak için yeni alanlara yöneldiği ifade edildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6680 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:46:32
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x