IŞİD'in yeni saldırı hedefi: Hindistan

IŞİD\'in Hindistan\'a yönelik planladığı saldırılarla bölge istikrarını bozmayı ve bölgedeki cihatçılar arasında prestij sağlamayı planladığı öne sürüldü.

29.07.2015, Çar - 11:30

IŞİD'in yeni saldırı hedefi: Hindistan
Haberi PaylaÅŸ

Amerikan USA Today tarafından verilen bir haberde, IŞİD\'in Hindistan\'a karşı saldırı gerçekleştirmek üzere plan yaptığı öne sürülüyor. Saldırı planının, Pakistan Talibanı ile bağlantı içerisinde bulunan bir Pakistanlı tarafından ele geçirilen ve tamamı 32 sayfadan oluşan Urduca bir rapora dayandırıldığı söylenirken, raporda saldırının amaçlarının da detaylandırıldığı bildiriliyor.

Raporun Amerikan Harvard üniversitesinde görev yapan bir akademisyen tarafından çevrildiği ve istihbarat yetkilileri tarafından onaylandığı aktarılırken, eski bir CIA yetkilisi olan ve Brookings Institute\'da çalışan Bruce Riedel, Hindistan\'a yapılacak saldırının bölgede istikrarsızlık yaratacağına dikkat çekiyor.

Riedel, Hindistan\'a saldırmanın Güney Asyalı cihatçıların Kutsal Kasesi olduğunu söylerken, böylesi bir saldırıyla IŞİD\'İn bölgedeki cihatçılar arasında büyük prestij kazanabileceğini ve onları birleştirmeye çalışabileceğini aktarıyor.

Afganistan\'da IŞİD üyelerinin bulunduğu bir süredir bilinirken, yeni iddialarla birlikte ABD\'nin de Hindistan\'a olası bir saldırı için önlem aldığı ve durumu yakından izlediği aktarılıyor. ABD ve Pakistan yetkilileri arasındaki görüşmelerde de IŞİD\'in bölgedeki varlığının konuşulduğu söyleniyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3131 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:43:41
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x