IŞİD'ten yeni strateji: Çöldeki Balık

IŞİD’in, Irak ve Suriye’deki topraklarını genişletmek amacıyla, Çöldeki Balık olarak adlandırdığı yeni bir askeri strateji geliştirdiği bildirildi.

24.03.2015, Sal - 14:29

IŞİD'ten yeni strateji: Çöldeki Balık
Haberi Paylaş
Örgüt geçmiş askeri operasyonlarını ve Orta Doğu’da ele geçirdiği 24 “devlet”i öne çıkaran bir bildiri yayınladı.

Genellikle askeri stratejisini “kalıcı ve büyüyen” biçiminde adlandıran IŞİD, topraklarını genişletmek ve çarpışmalarda daha az zayiat vermeği hedefleyen yeni stratejisine verdiği “Çöldeki Balık” kod adını ilk kez bu bildiride kullandı.

Bu deyim, çöldeki kumlar arasında bir yerden diğer bir yere sessizce ve çok hızlı bir şekilde hareket eden bir kertenkeleden ilham alınmış. IŞİD bu stratejiyi son zamanlarda gerçekleştirdiği operasyonlarda uygulamaya soktu. Düşmanlarını şaşırtmak ve yeni bölgelerin kontrolünü ele geçirebilmek için bombalanan alanlardan veya düşmanlarının yığınak gerçekleştirdiği bölgelerden süratle çekilerek beklenmedik yerlere ani ve büyük güçlerle saldırılar düzenlendi.

Geçen hafta, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun terörist örgüte karşı Suriye ve Irak’ta gerçekleştirdiği saldırıların arasında, IŞİD beklenmedik bir şekilde, daha önce hiçbir IŞİD saldırısına tanıklık etmemiş Yemen ve Tunus’ta gerçekleştirilen iki ölümcül saldırının sorumluluğunu üstlendi.

IŞİD, bunların yanısıra, 2013 yılında Ensar Bayt El Magdis sapkın grubunun halife Ebu Bekir El Bağdadi’ye bağlılık yemini etmesinin ardından girdiği Sina Yarımadasını da ele geçirdiğini iddia etti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4611 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:51:48
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x