Kafkas teröristlerin bağlılık yemini Moskova'yı endişelendirdi

Rusya federasyonuna ait onlarca teröristin, geçtiğimiz hafta yayınlanan görüntülerde IŞİD terör örgütüne bağlılık yemini ettiği görüntüler Moskova’yı endişe sevk etti.

30.06.2015, Sal - 10:28

Kafkas teröristlerin bağlılık yemini Moskova'yı endişelendirdi
Haberi Paylaş
Çevrimiçi yayınlanan bir video, Rusya federasyonundan bir grup teröristin IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’ye bağlılık yemininde bulundukları açıklamasını gösteriyordu. Açıklamaya göre, teröristler çoğunlukla Çeçenistan, Dağıstan, İnguşistan ve Kabardey-Balkar cumhuriyetlerine ait idiler.

Arapça ve Rusça okunan ve “Kafkas mücahitlerinin Halife Ebu Bekir el Bağdadi’ye bağlılık yeminleri ve Islam Devleti’ne katılmaları Bildirgesi” başlığına sahip açıklamadan, “Allah’a boyun eğerek, Halife İbrahim bin Awad bin İbrahim Qureyşi Hüseyin’e (kamuoyunun aşina olduğu namıyla Ebu Bekir el Bağdadi) sadakat yemini ediyoruz,” ibaresi okundu.

Siyasi çevreler tarafından, IŞİD tarafından yayınlanan bu videonun, Suriye sivil savaşının başlangıcından bu yana Esad rejimine desteğini esirgemeyen, silah ve cephane satışlarıyla Esad rejiminin ayakta kalmasının en büyük sebeplerinden biri olarak gördüğü Rusya\'ya, IŞİD\'in alttan alta bir tehdidi olarak nitelendirildi.

Rus yetkililer, müteakip sürelerde yaptıkları açıklamalarda, çoğunluğunu Kafkas kökenli insanların oluşturduğu yüzlerce vatandaşlarının IŞİD saflarında savaşa katılmak için Suriye ve Irak’a seyahat ettiklerini kabul ettiler.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Moskova’da gazetecilere yaptığı bir açıklamada, “2 binin üzerinde Rus uyruklu vatandaşlarının IŞİD saflarına katıldığını ve İslam Devleti saflarında savaştığını,” belirterek, “Bu Cihatçı savaşçıların Türkiye Suriye sınırını geçerek IŞİD örgütü saflarına katıldıklarını,” vurguladı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4124 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:57:22
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x