Kürtler kafir değildir'e infaz!

Terör örgütü IŞİD, \'Kürtler kafir değildir\' dedikleri için 16 mensubunu infaz etti.\n

30.04.2015, Per - 06:04

Kürtler kafir değildir'e infaz!
Haberi Paylaş
Musul’dan konuşan bir kaynak, cepheden kaçan Pakistan asıllı 18 IŞİD’liden 16’sının, Suriye sınırında örgüt tarafından yakalandığını ve bugün Musul’da infaz edildiklerini söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak: “Bu kişiler örgüt içindeyken onlara, ‘Kürtler kafir ve İsrail’in adamlarıdır’ denmişti ki Kürtlere karşı savaşsınlar. Ancak bu kişiler Kerkük’e bağlı Kürt köylerine girdiklerine camileri ve esir peşmergelerin namaz kıldığını, IŞİD tarafından şehit edildiklerinde de kelime-i şehadet getirdiklerini görmüşler.

Bunu gördüklerinde de, ‘Kürtler kafir değildir’ diyerek artık savaşmak istemediler. Ülkelerine dönmek için kaçtıklarında ise yakalandılar. 2 kişi kaçmayı başardı ancak 16 kişi toplu şekilde infaz edildi.”

Öte yandan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul sorumlularından Said Memuzini ise bugün öğleden sonra IŞİD’in Musul Üniversitesi Şeriat Fakültesi’nden bir öğretim görevlisini alıkoyduğunu aktardı.

Memuzini, IŞİD’in namaz saatlerini değiştirdiğini, buna uymayan Munim Salih isimli üniversite hocasının bu sebeple alıkonulup bilinmeyen bir yere götürüldüğünü ifade etti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3622 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:21:07
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x