Musul’da son 24 saatte 30 IŞİD’li öldürüldü

Koalisyona bağlı savaş uçaklarının, son 24 saatte Musul ve çevresinde IŞİD hedeflerine yönelik düzenlediği hava operasyonlarında en az 30 örgüt üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

26.09.2015, Cts - 12:06

Musul’da son 24 saatte 30 IŞİD’li öldürüldü
Haberi Paylaş

Koalisyon uçaklarının son 24 saatte Musul ve çevresinde IŞİD hedeflerine yönelik düzenlediği hava operasyonlarında en az 30 örgüt üyesi öldürüldüğü bildirildi.

BasNews’in Peşmerge kaynaklarından edindiği bilgiye göre, ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçakları son 24 saatte Musul ve çevresinde IŞİD hedeflerini bombaladı.

Edinilen bilgilere göre koalisyon uçakları, IŞİD’in Musul istihbarat karargahı, Musul merkezdeki Irak ordusunun eski karargahı, Keskê ve Newêran kasabalarındaki IŞİD mevzilerini hedef aldı. Düzenlenen hava operasyonlarında IŞİD’in ağır kayıplar verdiği ve büyük ziyana uğradığı öğrenildi.

Son 24 saat içerisinde gerçekleştirilen hava operasyonlarında en az 30 örgüt üyesinin öldürüldüğü kaydedildi.

IŞİD örgütü, 10 Haziran 2014 yılında Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’u işgal etmişti. Ağustos 2014 tarihinden itibaren IŞİD’e karşı kurulan koalisyon, Irak’ta IŞİD mevzilerine yönelik hava operasyonlarını başlatmıştı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2369 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:14:13
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x