Musul’dan kaçışlar sürüyor

Musul Valisi Esil Nuceyfi son iki günde onlarca ailenin IŞİD\'in işgali altındaki Musul\'dak kaçarak Bağdat\'a ulaştığını açıkladı.

26.03.2015, Per - 07:10

Musul’dan kaçışlar sürüyor
Haberi Paylaş
Musul Valisi Esil Nuceyfi son iki günde onlarca ailenin IŞİD’in işgali altındaki Musul’dak kaçarak Bağdat’a ulaştığını açıkladı.

9 Haziran 2014’ten beri IŞİD’in işgali altında bulunan Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’da yaşayan sivillerin kentten kaçışları sürüyor. Konu hakkında gazetecilere konuşan Musul Valisi Esil Nuceyfi, sadece son iki gün içinde onlarca ailenin kentten kaçarak Bağdat’a ulaşmayı başardığını söyledi.

Musul’dan kaçmak isteyen çok sayıda kişinin Bağdat ile Musul arasındaki yollarda IŞİD tarafından tutuklandığını da vurgulayan Nuceyfi, ”Teröristler sivil halkın işgal ettikleri bölgelerden kaçmalarını istemiyor. Onları olası olası operasyon ve saldırılara karşı kalkan olarak kullanıyorlar. Bu yüzden kaçmaya çalışanları tutuklayıp cezalandırıyorlar. Daha önce böyle bir kural koydular. Özellikle de olası bir Musul operasyonunda kentte sivillerin varlığını kendileri için bir avantaj olarak kullanmak istiyorlar” dedi.

Musul’daki yerle kaynaklarda IŞİD’in gün geçtikçe olası bir Musul operasyonu için hazırlıklarını sıklaştırdığını aktarıyor. İşgalden sonra nüfusun yarı yarıya düştüğü kentte, örgütün Iraklı mensupları eskisi gibi kentte yüzü açık gezmiyor.

Yerel kaynaklar, merkezi Bağdat yönetiminin kente havadan bildiri dağıtarak, halka, ”Kurtluş yakındır, terörsitlere karşı ordunun yanında yer alın” şeklinde hitap etmesinin ardından kentte örgütün hareket tarzının da değiştiğine dikkat çekiyor. Bu yüzden çoğunluğu Iraklı olan bir çok örgüt üyesinin de kaçtığı iddia ediliyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2200 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:32:53
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x