Ramadi’de 150 IŞİD’li 6000 Irak askerini dize getirdi

ABD Merkezi Komuta eski danışmanı Ali el Khedery Irak’ın Anbar eyaleti Ramadi şehrinde 6000 Irak ordu bileşeninin 150 IŞİD teröristi karşısında tutunamadığını kanıtlayan bilgiye sahip olduğunu açıkladı.

26.05.2015, Sal - 10:53

Ramadi’de 150 IŞİD’li 6000 Irak askerini dize getirdi
Haberi Paylaş
CNN ile yaptığı bir söyleşide, “bir Kürt yetkilisinin kendisini, 150 IŞİD teröristinin 6000’i aşkın Irak ordu gücü bileşenini dize getirdiğini belirten istatistiksel veri konusunda bilgilendirdiğini,” dile getiren El Khedery, “On bombalı aracın kullanıldığını ve yüksek miktarda silah ve mühimmatın IŞİD tarafından ele geçirildiğini, bunun muazzam bir başarısızlık olduğunu,” belirtti.

El Khedery, “Geçtiğimiz günlerde çok sayıda Iraklı yetkili ile görüştük ve hepsinden duyduklarım tek kelimeyle korkunçtu. Hepsi kötü şeylerin gelişeceği endişesi ve korkusunu dile getirdiler,” şeklinde sözlerini sürdürdü.

El Khedery, “Ramadi evrimi Irak ve uluslararası toplum için çok büyük bir başarısızlığı temsil ediyor; bu fiyasko, stratejinin çalışmadığının, bir başka deyişle, bu problemin hiçbir askeri çözümü olmadığının işaretidir,” diyerek sizlerini noktaladı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4524 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:38:53
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x