Rusya'dan jetlerine 'hazır ol' emri

Rusya’nın Lazkiye üssündeki jetlere her an havalanmak üzere ‘hazır ol’ emri verildiği açıklandı.

06.02.2016, Cts - 08:11

Rusya'dan jetlerine 'hazır ol' emri
Haberi Paylaş

Türk jetlerin Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Rusya, Lazkiye üssüne S-400 hava savunma füze sistemi yerleştirdi. Operasyona çıkan uçaklara ise Su-34 jetlerinin eşlik etmesi yönünde karar alınmıştı. Rus Su-34 uçağının Türkiye hava sahasını ihlal ettiği yönündeki açıklamaların ardından Rusya, Suriye’deki üssüne yeni model Su-35 uçaklarını gönderdi.

Suriye üssünde görev yapan ve ismi açıklanmayan Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri temsilcisi gazetecilere yaptığı açıklamasında yeni getirilen Su-35 uçakların 24 saat boyunca her an havalanmaya hazır bir şekilde nöbette olacağını açıkladı. Temsilci, \"Su-35’ler ikişer adet olmak üzere bir dakika içinde her an havalanacak şekilde \'hazır ol\'da bekleyecekler. Su-35’lerin görevleri operasyona çıkan uçakları kollamak olacak. Su-35’ler 400 kilometrelik alanda görüş mesafesini 360 dereceye kadar çıkarıyor.” dedi

Temsilcinin verdiği bilgiye göre Su-35’ler sinyal bozucular sayesinde görünmez hale gelebiliyor ve aynı anda tespit ettiği 8 hedefi vurabiliyor. Çok amaçlı kullanılan Su-35’lerin 8 ton yük alabildiği ve her türlü bomba çeşidi taşıyabildiği ifade edildi.

Gelecek 30 yıl için tasarlanan ve yüksek teknoloji ile donatılan Su-35S’ler 4++ nesil savaş uçağı olarak nitelendiriliyor.

Cumhuriyet
Bu haber toplam: 6480 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:04:19
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x