4 aylık Kobanê savaşının bilançosu açıklandı

YPG, Peşmerge ve Burkan El Fırat güçleri Kobanê\'de düzenledikleri ortak basın toplantısı ile 4 aylık savaş bilançosunu açıkladı. Bilançoya göre, 3 bin 710 IŞİD\'li öldürülürken çok sayıda askeri malzeme ele geçirildi.

29.01.2015, Per - 14:54

4 aylık Kobanê savaşının bilançosu açıklandı
Haberi Paylaş
IŞİD\'in tamamen Kobanê\'den çıkarılmalarından YPG, Peşmerge ve Burkan El Fırat tarafından ortak basın toplantısı ile 4 aylık savaş bilançosu açıklandı. Açıklamaya YPG Kobanê bölge komutanı Mahmut Berxwedan, Kobanê\'deki peşmergelerin resmi sözcüsü Kawa Miray, Burkan El Fırat çatısı altında bir araya gelen Suar El Rakka tugay komutanı Ebu İsa ve Fecr El Hüriye tugayına bağlı Şems El Şemal temsilcileri hazır bulundu.

Birçok yerli ve yabancı basın mensubunun takip ettiği basın açıklamasında konuşan YPG Komutanı Mahmut Berxwedan, IŞİD\'in saldırılarına karşı destek sunan herkese teşekkürlerini sunarak, Kobanê\'de sergilenen direnişin insanlık ve özgür toplumu savunan evrensel bir direniş olduğunu söyledi. Bu direnişe katılan her kesin elde edilen zaferde payı olduğuna dikkat çeken Berxwedan, Kobanê kantonunun tüm bölgeleri IŞİD\'den temizleninceye kadar operasyonlarına devam edeceklerini vurguladı.

4 aylık savaş bilançosunun sonuçların kamuoyu ile paylaşmak amacıyla bu basın açıklamasını düzenlediklerini kaydeden Mahmut Berxwedan, zaferin Kobanê direnişinde Şehit düşen özgürlük kahramanlarının sayesinde gerçekleştiğini belirterek, \"Tüm şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyor, ve onların yolunda yürüyeceğinizin sözünü yeniliyoruz\" dedi.

Berxwedan\'ın ardından konuşan Kawa Miray ise Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin talimatı ve Kürdistan Bölge Parlamentosu’nun kararı ile Kobanê’ye gelerek direnişe katıldıklarını ifade ederek, \"Kobanê ortaya konulan birlik sayesinde çetelerden temizlendi. Bu zaferi Peşmergeler olarak Federal Kürdistan Hükümeti, Kürt halkı ve Kobanêlilere armağan ediyoruz\" dedi.

Konuşmaların ardından YPG Kobanê komutanlığı resmi sözcüsü Şoreş Hesen, 4 aylık savaş bilançonu açıkladı. Buna göre IŞİD çeteleri ile süren 4 aylık savaş bilançosu şöyle:

Eylemler;

Yapılan eylem sayı 220, sonuçlara net olmayan eylemlerin sayısı 98, saldırı yapan bomba yüklü araç sayısı 37, IŞİD çetelerinin yaptığı intihar saldırısı 19, çetelerin savaşta verdiği ölü sayısı 3 bin 710, YPG elinde kalan çete cenaze sayısı 316, YPG tarafından tahrip edilen araç sayısı 87, patlatılan tank sayısı 16, tahrip edilen doçka sayısı 8, tahrip edilen Hummer askeri araç sayısı 5, tahrip edilen panzer sayısı 2,

Ele geçen silahlar,

a-ağır silahlar,

57\'lik top 1 adet, 23\'luk docka 1, 14 buçukluk docka 2 adet, 12 buçukluk doçka 2, farklı havan tipleri 9 adet, espicinay silahı 1 adet, katuşa silahı 2 adet, Hummer aracı 1 adet, panzer 1 adet, askeri araç 3 adet,

b-hafif silahlar,

Kaleşnikof 496 adet ve binlerce mermisi, kalaşnikof şarjörü 587 adet, BKC 69 adet ve on binlerce mermisi, Bruno silahı 14 adet, tapanca 18 adet, RPG 76 adet, M-16 adet, suikast silahi 6 adet, Axisi silahı 2 adet, Havan 10 adet, Raxt 161, 32gündüz dürbünü, 13 gece dürbünü, 40 adet telsiz, el bombası 602 adet, Patlayıcı yelek 18 adet, El yapımı bomba 101 adet, gaz maskesi 6 adet, savunma kalkanı 11 adet, elektrikli fünye 115 adet,

Diğer malzemeler

Fotoğraf makinesi 2 adet, cep telefonu 3 adet, leptop bilgisayar 1 adet, üç ton yiyecek malzemesi,

4 aylık savaşta Şehit düşenlerin sayısı

YPG 408 kişi, Suvar El Rakka 13 kişi, Peşmerge 1 kişi, Türkiye sol örgütleri 2 kişi, Şems El Şemal 2 kişi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6184 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:35:02
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x