Kobanê katliamının perde arkasındaki ihmal ve ihanet

Kürt güçlerinin Girê Spî ile Rakka\'dan araçlarıyla kaçan sığınmacılara karşı yeterli denetimin uygulanmaması ve Burkan El Fırat\'a bağlı bazı grupların IŞİD saflarına geçmesinin Kobanê katliamının hazırlayıcı unsurları arasında olduğu ileri sürüldü.

27.06.2015, Cts - 11:19

Kobanê katliamının perde arkasındaki ihmal ve ihanet
Haberi Paylaş
Kobanê’deki bir askeri kaynak, “Kobanê’nin en büyük darbeyi, bilhassa Kobanê’nin doğusunda Maktala mahallesinde konuşlanan Rakka İsyancılar Tugayı’ndan olmak üzere Burkan el Fırat direnişçilerinin bazı gruplarından aldığını, “ belirterek Bu savaşçıların silahlarıyla birlikte bağlı oldukları yönetimden ayrıldıkları ve IŞİD örgütüne katılarak Kobanê\'ye büyük bir ihanet gerçekleştirdiğini,” söyledi.

İkinci darbenin ise Girê Spî ile Rakka’yı yeni terketmiş insanlardan geldiğini, ifade eden kaynak, “Bazıları IŞİD ile bağlantılı olan bu sığınmacıların, insancıl yaklaşım nedeniyle yeterli denetime tabi tutulmadıkları için araçlarındaki bagaj ve şiltelerin altında gizledikleri silahlarla birlikte kolaylıkla Kobanê’ye giriş yatıkları ve burada IŞİD’in uyuyan hücreleri olarak Kobanê’deki Kürt sivillere karşı gerçekleştirilecek katliam için işaret beklemeye başladıklarını, vurguladılar.

Kürt güçlerinin denetimindeki kontrol noktalarının, başta kentin kuzeyindeki Türk sınırındakiler olmak üzere, Kobanê’ye giren araçların bazılarını yeterli denetime tabi tutmadıklarını, belirten kaynak, “Bu kontrol noktalarındaki olası ihmaller nedeniyle şehre sızdığı düşünülen bombalı araçların Kobanê içinde patlatıldığı ve örgütün diğer canileri ile uyuyan hücrelerin ayrım gözetmeksizin, çoğunluğu çocuk ve kadın Kürt sivilleri katlettiklerini,” söyledi.

IŞİD’in iki takviye kuvvet gönderme girişimi sonuçsuz kaldı

Yerel kaynaklar, IŞİD’in yaklaşık yüz terörist ile Kobanê’ye sızdığı Perşembe gününden, Kürt güçleri tarafından tüm teröristlerin öldürülerek güvenliğin sağlandığı bugüne kadar geçen süre zarfında en az 180 sivili acımasızca katlettiğini bildirdi.

Çoğunlukla Kobanê’nin içinde Cuma günü gerçekleşen katliamların örgütün geçtiğimiz haftalarda Kürt güçleri karşısında aldığı ağır yenilgilere karşı bir intikam saldırısı olarak nitelendiriliyor.

Teröristler tarafından acımasızca katledilen sivillerin sayısının 180’i bulduğu belirtilirken, şehrin merkez kuzeyinde bulunan Kanada Restoran’da rehin tutulan yaklaşık 80 sivilin de kurtarıldığı açıklandı. Top atışları ve çatışmalar Sınır Tanımayan Doktorlar’a ait hastanede de hasarlara yol açtı.

Çatışmalar sürerken, IŞİD’in Cuma sabahı (dün) Fırat nehri üzerindeki Şuyuk kasabasından iki kez şehre YPG güçlerine ait üniformalar giyerek sızmaya çalışan takviye birlikler göndermeye çalıştığı ancak bu girişimlerin her ikisinin de başarısızlıkla sonuçlandığı öğrenildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 15088 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:19:33:24
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x