Kobanê’de öldürülen IŞİD’lilerden 12’si Güney Kürdistanlı

Kobanê\'de sivilleri hedef alan saldırıda yer alan IŞİD\'lilerden 12\'sinin Güney Kürdistanlı olduğu ve tümünün öldürüldüğü belirtildi.

30.06.2015, Sal - 09:45

Kobanê’de öldürülen IŞİD’lilerden 12’si Güney Kürdistanlı
Haberi Paylaş
Kobanê’de sivilleri hedef alan saldırıda yer alan IŞİD’lilerden 12’sinin Güney Kürdistanlı olduğu ve tümünün öldürüldüğü belirtildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 25 haziran’da Kobanê’de sivilleri hedef alan IŞİD saldırısına örgütün Güney Kürdistanlı 12 üyesinin de katıldığını duyurdu. Gözlemevi 12 IŞİD’linin de öldürüldüğünü belirtti.

BasNews’e konuşan Kürdistan Bölge Parlamentosu eski YNK milletvekili Dr Serwer Abdurrahman, bir taraftan Peşmerge ve Kürd savaşçıların tüm insanlık adına terörle savaştığını diğer taraftan cihad adıyla ”kandırılan” Kürd gençlerinin IŞİD saflarında öldüğünü söyledi.

”Bu iki fotoğraf birbirinin tam tersi. Bir taraftan insanlığın yüzakı Peşmerge ve Kürd savaşçılar, diğer taraftan kandırılan hainleştirilen gençler.” diyen Abdurrahman, Kürd gençlerinin IŞİD’e katılmalarını engellemenin herkesin temel görevi olduğunu kaydetti.

Serwer Abdurrahman ”cehalet tuzağı” diye adlandırdığı bu yolun kapatılması için de hükümet ve toplum içerisinde gerekli mekanizmaların kurulması gerektiğini vurguladı.

Daha önce Kürdistan Bölge Diyanet Bakanlığı Sözcüsü Meriwan Nakşibendi, Güney Kürdistan’dan yaklaşık 500 kişinin IŞİD’e katıldığını bunlardan 100’ünün Suriye ve Irak’taki çatışmalarda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Nakşibendi IŞİD’e katılan gençlerden 58’inin evlerine geri döndüğünü, 65’inin de örgütten kaçarak Avrupa ve diğer ülkelere gittiklerini belirtmişti.

25 Haziran günü IŞİD mensupları Kobanê’ye saldırmış, sivilleri hedef alan saldırıda 233 sivil, 23 YPG savaşçısı ve 14 asayiş görevlisi hayatını kaybetmişti. Saldırıya katılan 80 kadar IŞİD’li de öldürülmüştü.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 7442 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:49:26
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x