Gözlemevi: Kobane katliamında ölü sayısının artmasından endişeliyiz

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Kobanê saldırısında yaşamını yitirenlerin 206\'ya ulaştığı ve 300\'den fazla yaralı nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe edildiğini bildirdi.

27.06.2015, Cts - 20:24

Gözlemevi: Kobane katliamında ölü sayısının artmasından endişeliyiz
Haberi Paylaş
İngiltere kaynaklı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Kobanê şehir merkezinde ve kırsaldaki köylerde IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliamda 206 sivilin hayatını kaybettiğini belirtiği açıklamasında, YPG üniformalarıyla şehre sızan IŞİD üyelerinin öldürülmesinin ardından şehir merkezinde 32 cesedin bulunduğuna yer verildi.

206 sivilin içinde bulunan 26 çocuk ve kadının Kobanê’nin güney kırsalında bulunan Bark Botan köyüne yönelik IŞİD saldırısında katledildiklerini belirten Gözlemevi 300’den fazla yaralı olması nedeniyle ölü sayısının daha da artmasından endişe edildiğini belirtti.

Kobanê\'de gerçekleşen çatışmalarda 16 YPG gerillasının şehit düştüğünü belirten Gözlemevi 54 IŞİD canisinin de şehir içindeki çatışmalarda öldürüldüğünü açıkladı.

IŞİD ile YPG arasında Seren’de devam eden çatışmaların Kobanê’nin güney kırsalına doğru ilerleyerek devam ettiğini vurgulayan Gözlemevi erken saatlerde ABD liderliğindeki koalisyon savaş uçaklarının IŞİD mevzilerini bombaladığını belirtti

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3956 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:19:00
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x