ABD, Peşmergelerin Rojava'ya dönüşünü destekliyor’

Aralarında ABD Başkanı Barack Obama’nın Özel Temsilcisi Brett MacGurk’un da yer aldığı heyetin PYD yetkilileri ile yaptığı görüşmede, Rojavalı Peşmergelerin Batı Kürdistan\'a dönmesi için izin verilmesini istediği ileri sürüldü.

02.02.2016, Sal - 15:11

ABD, Peşmergelerin Rojava'ya dönüşünü destekliyor’
Haberi Paylaş

PDK-S Merkez Komite Üyesi Nûrî Brimo, Obama’nın Özel Temsilcisi Brett MacGurk’un da aralarında olduğu ABD, İngiltere ve Fransa üst düzey temsilcilerinden oluşan heyetin Batı Kürdistan\'ı ziyaretiyle ilgili konuştu.

BasNews jaber ajansında yer alan haberde, 31 Ocak tarihinde ABD Başkanı Barack Obama’nın Özel Temsilcisi Brett MacGurk’un da aralarında olduğu ABD, İngiltere ve Fransa üst düzey temsilcilerinden oluşan bir heyet, Batı Kürdistan\'ın Kobanê kentinde PYD ve YPG üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi.

Cenevre-3 toplantısına davet edilmeyen PYD ile heyetin görüşmesi tüm gözlerin Batı Kürdistan\'a çevrilmesine neden oldu. Aralarında ABD Başkanı Barack Obama’nın Özel Temsilcisi Brett MacGurk’un da yer aldığı heyetin PYD yetkilileri ile yaptığı görüşmede, Rojavalı Peşmergelerin Rojava’ya dönmesi için izin verilmesini istediği ileri sürüldü.

Haberde, BasNews’in özel kaynaklardan edindiği bilgiye göre; Brett Macgurk, PYD yönetimine ‘‘ABD Rojavalı Peşmergelerin dönüşünü destekliyor ’’ dediği belirtiliyor.

Haberde, Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) Merkez Komite Üyesi Nûrî Brimo\'nun, ‘‘Amerika, Peşmergelerin Rojava’ya gelmesi konusunda ikna olmuş durumda. Çünkü ABD kendi askerlerini Rojava’ya göndermek istemiyor. ABD, Rojavalı Peşmergeler üzerinden bölgede yeni bir askeri strateji belirlemekten yana’’ ifadelerine yer veriliyor.

Rojava Peşmerge birliklerinin dönüş kararının uzun süre önce alındığını belirten Nûrî Brimo, Rusya’nın Suriye savaşına dahil olması üzerine kararın değiştirildiğini belirtti.

PDK-S Merkez Komite Üyesi Nûrî Brimo, ‘‘Rojavalı Peşmerge birlikleri Batı Kürdistan\'a dönerse, Suriye ve Rusya uçaklarının onları hedef almayacağı konusunda garanti alınmalıdır’’ dedi.

Rojavalı Peşmergelerin Batı Kürdistan\'a dönüşünün ABD ile anlaşarak yapılması gerektiğini belirten Nûrî Brimo, ‘‘ABD’ye Peşmergelerin hiçbir devlet tarafından uçaklarla bombalanmayacağına dair kırmız çizgi belirlenmelidir’’ ifadelerini kullandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6023 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:47:48
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x