Almanya: Peşmerge güçlerine desteğimiz devam edecek

Başkent Erbil\'de Peşmergeleri eğiten Alman askerlerden sorumlu Albay German Colonel Bernd Prill, ülkesinin IŞİD ile mücadele çerçevesinde Peşmerge güçlerine 2014 yılı başından bu yana 20 bin silah ve mühimmat verdiğini belirtti.

22.05.2016, Paz - 16:00

Almanya: Peşmerge güçlerine desteğimiz devam edecek
Haberi Paylaş

Bernd Prill Almanya tarafından Peşmerge güçlerine verilen zırhlı araç ve mühimmatların korunması için yapılacak askeri üssün temel atma törenine katıldı.

Söz konusu törende basın açıklaması yapan Albay Prill, \"IŞİD ile mücadele çerçevesinde, Peşmerge güçlerine 2014 yılından bu yana yaklaşık 20 bin silah ve mühimmat verdik. Bu silah yardımının yanında Peşmerge güçlerinin ihtiyacına göre zırhlı araç ve bazı askeri malzemeleri de temin ettik.\" dedi.

Erbil kentindeki Alman askeri uzmanlarının Peşmerge güçlerine verdiği eğitimlerin devam ettiğini kaydeden Prill, \"Daha önce Peşmerge güçlerine ABD\'ye ait silahların nasıl kullanılacağı eğitimini veriyorduk ancak şimdi Almanya tarafından temin edilen silahların eğitimi veriliyor.\" diye konuştu.

Peşmerge güçlerinin IŞİD\'in kimyasal silah saldırılarından korunması için bazı savunma malzemelerinin de temin edildiğini aktaran Prill, \"Kimyasal silah saldırısı sırasında nasıl korunacaklarına dair temel eğitim bilgilerinin verilmesinin yanı sıra, bazı malzemeleri de kendilerine teslim ettik.\" ifadesini kullandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5416 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:20:10
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x