Başkan Barzani: Ciwanroyî, Kürdistan için Büyük Kayıp

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Peşmerge komutanı için “büyük kayıp” dedi.

25.08.2015, Sal - 16:58

Başkan Barzani: Ciwanroyî, Kürdistan için Büyük Kayıp
Haberi Paylaş

Başkan Barzani, trafik kazasında yaşamını yitiren Peşmerge Güçleri Musul - Xazir Cephesi Sorumlusu Feridun Civanroyi için bir taziye mesajı yayımladı.

Barzani mesajında, “Geride bıraktığımız yıl içinde O, bir komutan ve cesur bir peşmerge olarak Peşmerge Güçleri’nin teröristlere karşı mücadelesinde başat rol oynadı ve son nefesine kadar sadık kaldı” dedi. Cıvanroyi’nin vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirten Barzani, “Feridun kardeşimiz, başı dik yaşadı ve aynı şekilde veda etti. Milletimizin bir kahramanı olarak anısı her zaman yaşayacaktır” ifadelerinde bulundu.

\"\"Mesrur Barzani: Yürekli bir Peşmerge ve kahraman bir komutanı kaybettik

Kürdistan Bölgesi Genel Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Xazir Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı ve PDK Politbüro Üyesi Ferîdûn Ciwanroyî’nin vefatı vesilesiyle yayınladığı mesajda tüm Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

Mesrur Barzani mesajında, Ferîdûn Ciwanroyî’nin vefatından duyduğu üzüntüyü şu ifadelerle dile getirdi: ‘‘24’ü 25’e bağlayan gece Ölümsüz Barzani’nin yürekli Peşmerge’si, kahraman ve fedakar komutanı, Kürdistan fedaisi kardeşimizi kaybettik.’’

Ferîdûn Ciwanroyî şahsında tüm şehitlerin mücadelelerini başarıya ulaştırma sözü veren Mesrur Barzani, ‘‘ Sayın Ferîdûn Ciwanroyî gibi ülkesine hizmet etmiş tüm şehitlerin amacını zafere ulaştıracağımıza inanıyorum. Tanrıdan şehitlerin mekanın cennet olmasını diliyor, ailesine Allahtan sabır diliyorum’’dedi.

Aynı zamanda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi olan Cıvanroyi’nin içinde bulunduğu araç, dün gece saat 00.30 sıralarında, Erbil’in Xebat kasabasında, karşı yönden gelen bir otomobille çarpıştı. Çarpışma sonucu Peşmerge Güçleri Sorumlusu’nun aracı alev aldı ve yandı. Feridun Cıvanroyi olay yerinde hayatını kaybederken, beraberindeki 5 peşmerge ise ağır yaralandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4107 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:06:28:52
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x