Cebar Yawer: Irak Peşmerge’ye bütçe ayırmamıştır!

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı, Bağdat hükümetinin Peşmerge Güçleri’ne hiçbir yardımda bulunmadığını açıkladı.

24.11.2015, Sal - 10:09

Cebar Yawer: Irak Peşmerge’ye bütçe ayırmamıştır!
Haberi Paylaş

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı, geçtiğimiz dönemde Bağdat hükümetinin Peşmerge Güçleri’ne bütçe ayırmadığını belirtti.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer, IŞİD ile mücadelede bin 288 Peşmerge’nin hayatını kaybettiğini, 7 bin 544 Peşmerge’nin ise yaralandığı kaydetti.

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer, Irak hükümetinin farklı dönemlerde Peşmerge Güçleri’ne bütçe ve silah gönderdiğine dair iddiaları cevapladı. Yawer, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını, Bağdat hükümetinin şimdiye kadar Peşmerge Güçleri’ne bütçe ayırmadığını belirtti.

Cebar Yawer, Irak Federal Anayasası’nın 121’inci madddesi gereği Peşmerge Güçleri, Irak Fedaeral Devleti’ni koruyan resmi ve meşru bir askeri güç olduğu kabul edilmesine rağmen kendisine şimdiye kadar bir ödeme yapılmadığını belirtti.

Peşmerge Bakanlığı Sekreteri Cebar Yawer, Kürdistan Bölgesi Maliye Bakanlığı ile ortak oluşturdukları komisyon ile konuyu Bağdat hükümeti ile müzakere etiklerini, Irak hükümet yetkililerinin de sözkonusu eleştirileri kabul ettiğini ifade etti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3038 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:27:34
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x