Cebar Yawer: Şehitlerimizin intikamını IŞİD’i yenerek ve yok ederek alacağız

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer, sosyal medyada katledilen Peşmergelere ait fotoğraflara ilişkin olarak. ‘Şehitlerimizin intikamını IŞİD’i yenerek ve yok ederek alacağız’ dedi.

01.10.2015, Per - 12:50

Cebar Yawer: Şehitlerimizin intikamını IŞİD’i yenerek ve yok ederek alacağız
Haberi Paylaş

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer, IŞİD ile girilen savaşta şimdiye kadar 52 Peşmerge’nin akıbetinin bilinmediğini açıkladı.

Peşmerge Güçleri, IŞİD’e karşı Kerkük’ün güney ve batısında geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı. IŞİD örgütüne ait bir sosyal medya hesabında 8 Peşmerge cenazesinin görüntüleri yayınlanmıştı. Bunun üzerine Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer, IŞİD terörüne karşı verilen mücadele boyunca şimdiye kadar 52 Peşmerge’nin akıbetinin bilinmediğini açıkladı.

Peşmerge’ye ait cenaze fotoğraflarına ilişkin ise Yawer, sözkonusu Peşmergelerin kimliklerinin tespit edilmesi için soruşturma başlattıklarını belirtti.

IŞİD ile hiçbir şekilde anlaşma yapmayacaklarını belirten Cebar Yawer, ‘Şehitlerimizin intikamını IŞİD’i yenerek ve yok ederek alacağız’ dedi.

8 Peşmerge’nin cenazesinin internet üzerinden servis edilmesi ardından halkın IŞİD’li esirlerin idam edilmesi için hükümete baskı yaptığı bildiriliyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2362 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:18:06
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x