Hacı adayları Peşmerge'ye 100 dolar yardım yapacak

Kürdistan Bölgesi Diyanet İşleri Bakanlığı’nın, hacca gitmek ve umre yapmak için Mekke’ye hareket eden hacı adaylarının Peşmerge’ye 100 dolar yardım yapması kararı aldığı bildirildi.

02.02.2016, Sal - 07:22

Hacı adayları Peşmerge'ye 100 dolar yardım yapacak
Haberi PaylaÅŸ

BasNews’te yer alan haberde, Kürdistan Bölgesi Diyanet İşleri Bakanlığı Dış İlişkiler Siorumlusu Merwan Neqşebendî, “Mekke’ye gidecek her vatandaşın Peşmerge’ye yardım etmesinin gerektiğini düşünüyoruz. Bu bu karar uygulanırsa, Peşmerge Güçleri’nin şartlarının düzelmesi için iyi bir katkı olacaktır’’ dedi.

Merwan Neqşebendî, “Hacca gidecek ve umre yapacakların orası için ayırdıkları paradan küçük bir miktarını Peşmerge kardeşlerine yardım yapmalarını istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bazı şirketlerin bu karadan rahatsız olduğunu belirten MerwanNeqşebendî, “Anlaşılan bu kararımız hac ve umreye yolcu götüren bazı şirketleri rahatsız etmiş. Erbil’de birkaç kez ilgili kurumlarla görüşme yaptılar’’ dedi.

Kürdistan Bölgesi Diyanet İşleri Bakanlığı Dış İlişkiler Sorumlusu Merwan Neqşebendî, “Bu kararımızın çok yerinde olduğunu düşünüyoruz. Bazı şirketler Peşmerge Güçleri’ne katkı amacıyla yardım edeceklerini açıkladı’’ ifadelerini kullandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3886 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:23:53
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x