Hucam'ın şehadeti Kürtlere cesareti geri kazandırdı

Geçen yıl bugün, 26 Ocak\'ta IŞİD\'li bir Kürt cellat tarafından başı kesilerek vahşice katledilen Hucam, şehadetiyle IŞİD kasırgasının karşısına muazzam bir set gibi dikildi ve masum bakışlarıyla yüreklerimizde silinmez bir sevginin sahibi oldu.

26.01.2016, Sal - 21:45

Hucam'ın şehadeti Kürtlere cesareti geri kazandırdı
Haberi Paylaş

IŞİD Musul’u ele geçirdiğinde, Duhok’a bağlı Berdereş ilçesinde fırın işleten Yunus, Mofeq ve Musa adlı 3 Kürt kardeş örgüte katılmıştı.

Yunus Katyuşa adıyla tanınan Yunus Esed, Peşmerge güçlerinin düzenlediği bir operasyon sonucu Şelalat bölgesinde öldürülürken, diğer kardeş Musa Esed de Ocak ayında yaşanan çatışmalarda Peşmergeler tarafından ölü olarak ele geçirildi.

Hayatta kalan tek kardeş Mofeq Zebari 26 Ocak’ta Musul’da Hucam Surçi’yi kafasını keserek katletti.

Musul’un IŞİD tarafından işgal edildiği dönemde kentte Peşmerge olan Hucam Surçi, 6 Ağustos’ta çıkan bir çatışmada Şelalat mahallesinde 4 arkadaşıyla birlikte yaralı olarak IŞİD teröristleri tarafından esir alındı.

Hucam 10 çocuk babasıydı

1995 yılında Peşmerge’ye katılan 10 çocuk babası şehit Hucam Surçi, 2014 Ağustos ayından 2015 Ocak ayına kadar Musul’da celladı Mofeq Zebari’nin yanında esir tutuldu.

Kürt İmam cani Mofeq, IŞİD tarafından esir tutulan 30 Peşmergenin arasından infaz etmek için, kardeşi Yunus’un öldürüldüğü çatışmada çok sayıda Surci aşiretine mensup Peşmerge’nin görevli olması nedeniyle intikam almak için sadece Hucam’ı seçti.

Musul’un caddelerinden birinde yere oturtulmuş, elleri arkadan bağlı, arkasında elinde bir bıçak ve kar maskesiyle çirkin yüzünü gizleyen bir celladın bir eliyle kafasını kavradığı sahneler tüm Kürtlerin yüreğinin dağlanmasına sebep oldu.

Zulüm ve korku imparatorluğuna direnişin sembolü oldu

Korkunun esamesinin okunmadığı o bakışlar hepimizin yüreğinde fırtınalar estirdi, boğazımıza düğümlenen bir yumruya ve gözlerimize hücum eden yaşlara dönüştü.

Şehit Peşmerge, masum bakışları ve bir adım ötesinde duran ölüme sessiz isyanıyla tüm dünyada IŞİD vahşetinin sembolü haline geliverdi.

IŞİD’in tüm dünyaya yaymaya çalıştığı korku imparatorluğu, Hucam’ın cesur bakışlarına çarpmış ve yerle bir olmuştu.

Zulmün ve korkunun dünyaya egemen olmaması gerektiğini tüm dünyaya konuşmadan, haykırmadan, hareket dahi etmeden bir bakış ve bir çift gözle anlatıvermişti Hucam Surçi.

IŞİD aslında o gün, çocuklarına ve halkına daha güzel ve özgür bir gelecek sunmak için Peşmergeye katılan kahraman Hucam’ı vahşi bir şekilde katlettiği gün, tüm Kürtlerin nefretinin merkezine girerek kaybetmeye başladı.

Hucam, şehadetiyle IŞİD kasırgasının karşısına muazzam bir set gibi dikildi ve masum bakışlarıyla yüreklerimizde silinmez bir sevginin sahibi oldu. Kürtlere ve tüm dünyaya, IŞİD’i yenilgiye uğratmak ve topraklarımızı özgürleştirmek için, cesaret ve sebep verdi.

Hucam’ın kanı yerde kalmadı

Hucam’ın şehit edildiği infazı gerçekleştiren cellat ile diğer IŞİD teröristleri Kürt halkının ve Peşmerge’nin intikamından kaçamadılar.

İnfaz görüntülerinde Mofeq’in sağında duran kıvırcık saçlı bir terörist Musul’da öldürüldü ve fotoğraf ve görüntüleri sosyal medyada yayınlandı.

Hucam’ı acımasızca katleden Mofeq ise 2015 yılı Mart ayının başlarında Musul’da düzenlenen bir operasyon neticesinde pusuya düşürülerek gebertildi.

Katledilişinin 1. yıldönümünde, şehadetiyle Kürdistan’a direnç ve cesaret kazandıran şehidimiz Hucam Surçi’yi rahmetle anıyoruz.

Onu unutmadık, unutmayacağız! Mekanı Cennet olsun!

Nerina Azad
Bu haber toplam: 11267 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:04:59:13
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x