IŞİD 3 Peşmergenin infaz görüntülerini yayınladı

IŞİD barbarları 3 Peşmerge’nin şehit edilmeden öncesi görüntülerini içeren yeni bir video yayınladı.

20.03.2015, Cum - 07:50

IŞİD 3 Peşmergenin infaz görüntülerini yayınladı
Haberi Paylaş
Perşembe günü (dün) IŞİD teröristleri tarafından yayınlanan videoda Rezkar Muhammed Salih, Piştiwan Osman Resul ve Hişam Nabil Korşid isimli üç Peşmergenin şehit edilmeden önceki görüntüleri yer aldı.

IŞİD’in daha önce yayınladığı görüntülerde olduğu gibi turuncu kıyafetler giydirdiği peşmergelerin maskeli ve eli bıçaklı sorani lehçesi ile konuşan Kürt cellatlar eşliğinde, farklı yerlerde şehit edildiği anlaşılıyor.

Kürt cellat videoda Peşmergelerin infaz edilmelerini kastederek, \"Bu Peşmergenin savaş olmayan bölgelerimize yaptığı saldırıların bir sonucudur,\" dedi.

IŞİD, Kürt güçleri ile girdiği savaşta, Suriye ve Irak sınırları içerisinde büyük yenilgilere uğratıldı ve çok sayıda kayıplar verdi.

Şubat ayında IŞİD Kerkük bölgesinde esir aldığı ve turuncu giysiler giydirerek kafesler içine hapsettiği 21 Kürdistan Peşmergesinin görüntülerini içeren bir video yayınlamıştı.

9 dakikalık görüntülerde turuncu tulum giydirilmiş Peşmergeler, elinde IŞİD amblemli mikrofon bulunan bir IŞİD teröristinin sorduğu sorulara cevaplar vermekteydiler.

Ardından kafesler içindeki peşmergeler pikaplara bindirilerek şehrin içinde gezdirilerek, bilinmeyen hapishanelere götürülmüşlerdi.

Geçtiğimiz hafta içinde Kerkük cephesindeki Peşmerge komutanlarından Aso Mamend yaptığı bir açıklamada IŞİD\'in elinde esir tutulan peşmergelerin, Peşmerge güçlerinin elindeki esir IŞİD teröristleriyle takas edilmesi için IŞİD\'e teklif götürdüklerini ancak bir yanıt alamadıklarını bildirmişti.

Kürdistan Bölgesi eski Başbakanı Berhem Salih\'in Peşmergelerin şehit edilmesinin ardından yaptığı Bu Newroz Meydan Okuma Newroz\'u Olsun başlıklı açıklamasını okumak için tıklayın.

19 Mart 2015 Perşembe - Piştiwan Osman Resul.

19 Mart 2015 Perşembe - Hişam Nabil Kurşid.

19 Mart 2015 Perşembe - Rezkar Muhammet Salih.

Peşmergelerin şehit edilmeden öncesi görüntülerinde cellat olarak yine bir Kürt vahşisi seçildi

Nerina Azad
Bu haber toplam: 9896 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:21:18
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x