IŞİD'den rehin peşmergeler için yeni video

Federal Kürdistan Başkanı Mesut Barzani\'nin \'Peşmergeleri öldürmesi durumunda IŞİD\'in ağır bedel ödeyeceği\' açıklamasının ardından örgüt elindeli peşmergelerin sağ olduğunu gösteren yeni bir video yayınladı.

22.02.2015, Paz - 11:21

IŞİD'den rehin peşmergeler için yeni video
Haberi Paylaş
IŞİD tarafından rehin tutulan peşmergelerin yer aldığı video, rehin alınan peşmergelerle ilgili ikinci görüntü. Görüntülerde IŞİD\'in daha önce yayınladığı videolardakine benzer şekilde peşmergelerin turuncu kıyafet giydiği görülüyor.

Rehin alınan peşmergeler ayrı ayrı kafeslerde tutulurken görüntülerin sonunda ise yan yana duruyorlar. Daha önce yayınlanan videoda da rehin alınan peşmergeler kafes içinde görüntüleniyordu.

Görüntülerde konuşan bir IŞİD üyesi, \"Savaşımız Kürt kökenli Müslüman halkla değil, kafirler ve onların hain ajanlarıyla\" diyor.

\'Pahalıya mal olur\'

19 Şubat\'ta Kerkük\'ü ziyaret eden Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, IŞİD\'in elindeki rehine peşmergelerin durumuna ilişkin ise şu değerlendirmede bulunmuştu:

\"Esir peşmergelerin kurtarılması için elimizden geleni yapacağımız konusunda ailelere söz veriyorum. Şüphesiz ki bu bir savaştır. Savaşta öldürürsünüz ve öldürülürsünüz. Fakat herhangi bir şekilde esir peşmergelerin şehit edilmesi teröristlere çok pahalıya mal olacaktır. Hem suç işleyenler hem de alkış tutanlar için bu sürecin bedeli ağır olur. Bu kolayca üzerinden atlayıp geçebileceğimiz bir mesele değildir. Şu ana kadar bin şehidimiz var. Eğer esir peşmergeler de şehit edilirse kaybımız 1050 olur. Fakat bunun cezası düşman için çok ağır olacaktır.\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 9965 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:27:45
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x