Kerkük'ten Yürek Yakan Haber. 15 Peşmerge Şehit

Peşmerge Güçleri Kerkük Batı Cephesi Sorumlusu Kemal Kerkuki, bu sabah Kerkük’ün Batı Cephesi’nde IŞİD’e düzenledikleri operasyonda 15 peşmergenin şehit düştüğünü belirtti.

30.09.2015, Çar - 15:30

Kerkük'ten Yürek Yakan Haber. 15 Peşmerge Şehit
Haberi Paylaş

Basına açıklama yapan Kemal Kerkuki, bu sabah Kerkük’te gerçekleşen operasyonda Peşmerge Güçleri\'ne asayiş ile Kürdistan Özgürlük Partisi’nin (Parti Azadi Kürdistan) destek verdiğini belirtti.

Kemal Kerkuki “Hiçbir savaş şehit verilmeden kazanılmıyor ve ne yazık ki bugünkü operasyonda da şehit ve yaralı peşmergelerimiz var”dedi. Kerküki, operasyonda 15 peşmergenin şehit düştüğünü ve 22 peşmergenin de yaralandığını söyledi.

Peşmerge Güçleri’nin sabahın erken saatlerinde Kerkük Batı Cephesi’nden IŞİD’in işgali altındaki bölgelere yönelik başlattığı büyük operasyonda, stratejik Garra tepelerinin yanısıra 12 köyün kurtarıldı.

Bölgede bulunan Rûdaw muhabiri Senger Abdurrahman, Peşmerge Güçleri’nin sabaha saat 07.00 sıralarında 3 koldan örgütün işgali altındaki köylere yönelik operasyon başlattığını söylemişti.

Peşmerge komutanı Muhammed Hacı Mahmud ise, operasyon kapsamında 12 köyün kurtarıldığını ifade ederek, “Peşmerge Güçleri IŞİD’in işgal altındaki Havice ilçesine 22 kilometre mesafeye kadar ilerledi” demişti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 9400 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:46:20
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x