Mesrur Barzani: Musul'da geçmiş hatalar tekrarlanmamalı

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’e karşı en etkili güç olduğunu ve bu yüzden Musul operasyonuna katılacağını kaydetti.

27.04.2016, Çar - 09:01

Mesrur Barzani: Musul'da geçmiş hatalar tekrarlanmamalı
Haberi Paylaş

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajans Müsteşarı Mesrur Barzani, Irak Savunma Bakanı Halit Ubeydi ve içinde Irak Hava Kuvvetleri Komutanı Enver Hemadani\'nin de yer aldığı heyeti makamında kabul etti. Görüşmede, bölgedeki güvenlik güçleri arasındaki koordinasyon ve işbirliği konuları ile Bağdat ile Erbil arasındaki güvenlik ilişkileri değerlendirildi.

Basnews\'te yer alan haberde, Irak Savunma Bakanı Halit Ubeydi, Peşmerge Güçleri’nin Şengal zaferinin, Musul operasyonunaa olumlu yönde etkide bulunacağını kaydederek, başarı umudunu artırdığını belirtti.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajans Müsteşarı Mesurur Barzani ise görüşmede, Kürdistan Bölgesi’nin sadece Irak’ın meşru ve resmi askeri güçleriyle işbirliği ve ilişki içerisinde olacağının altını çizdi.

Peşmerge Güçleri’nin Musul operasyonunda nasıl yer alacağına ilişkin ise Mesrur Barzani, ‘‘IŞİD’e karşı en etkili güç Peşmerge Güçleri’dir. Bu yüzden terörün yok edilmesi için her türlü desteği verecektir’’ ifadelerini kullandı.

Musul’un kurtarılması ardındaki sürecin Kürdistan Bölgesi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Mesrur Barzani, ‘‘Operasyon öncesi nerelerin hangi güçler ile kurtarılacağını Ortak Operasyon Odası tarafından netleştirilmeli. Musul’da daha önce yaşanan sorunların tekrarlanmaması için bileşenlerin haklarının şimdiden garanti altına alacağı bir idari sistem üzerine anlaşmaya varılmalıdır’’ dedi.

Irak Savunma Bakanı, Peşmerge’nin kahramanlığından övgüyle bahsederek Bağdat hükümetinin gerekli askeri yardım ve desteği sunacağını söyledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2976 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:04:57:56
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x