Peşmerge Bakanlığından Irak'a tepki

Peşmerge bakanlığı, Irak\'ın \'Peşmerge\'nin Musul operasyonuna katılmasına izin vermeyeceğiz\' sözlerine tepki gösterdi.

24.07.2016, Paz - 09:58

Peşmerge Bakanlığından Irak'a tepki
Haberi Paylaş

Washington\'da düzenlenen IŞİD\'le Mücadele Konferansı\'nda Musul Kurtarma Operasyonu\'na ilişkin konuşan Irak Savunma Bakanı Halid Ubeydi, Musul Kurtarma Operasyonu\'na Peşmerge Güçleri\'nin kısmi olarak \"katılmayacağını\" söylemişti

Bunun üzerine yazılı bir açıklama yayınlayan Peşmerge Bakanlığı Irak savunma bakanı Halid Ubeydi’nin sözlerine tepki gösterdi.

Peşmerge bakanlığının yayınlamış olduğu yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

“Irak savunma bakanı 22 Temmuz’da Kürdistan bölgesi ile ABD savunma bakanlığı arasında varılan anlaşmaya ilişkin olarak bir açıklama yayınladı. Peşmerge güçlerinin kendi denetimleri altında savaşa katılacaklarını, yine maddi yardım sunacaklarını ve daha sonra kararları doğrultusunda da geri çekileceklerini belirtiyor. Yine Irak savunma bakanı Ninova bölgesinin özgürleştirilen yerlerinden peşmerge güçlerinin çekilmesi gerektiğini söylemiş. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Önümüzdeki süreçte Ninova’nın yeni haritası üzerine Kürdistan bölgesi ve Irak’ın yeni bir anlaşmaya varması gerekiyor. Bu biçimde bölgeye huzur gelmeyecektir.”

Peşmerge bakanlığı aynı zamanda, peşmergenin elinde bulundurduğu silahların kiralık olmadığını da kaydederek peşmerge güçlerine yönelik bu tür yaklaşımların Irak ile ilişkileri de etkilediğini de belirtti.

Açıklamanın devamında peşmerge güçlerinin uzun süredir Musul operasyonuna bir yıldır hazır olduğu, hazır olmayan gücün ise Irak güçleri olduğu belirtildi. Başkan Mesud Barzani birkaç defa Peşmerge Güçlerinin bu operasyona hazır oldukları vurgusunu da yapmıştı.\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5336 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:10:41
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x