Peşmerge Celewla’da yeni bir temizlik operasyonu başlattı

Peşmerge Güçleri Celewla ilçesine bağlı Tibic kasabasında yeni bir operasyon başlattı. Kasabada evler bir bir aranarak IŞİD\'liler aranıyor.

02.05.2015, Cts - 10:11

Peşmerge Celewla’da yeni bir temizlik operasyonu başlattı
Haberi PaylaÅŸ
Peşmerge Güçleri Celewla ilçesine bağlı Tibic kasabasında yeni bir operasyon başlattı. Kasabada evler bir bir aranarak IŞİD’liler aranıyor.

Peşmerge ve güvenlik güçlerine karşı mayın ve bombalama eylemlerinin arttığı Celewla ilçesinin Tibic kasabası ve çevre köylerinde IŞİD mensuplarına yönelik yeni bir temizlik operasyonu başlatıldı.

BasNews’in güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre operasyon alanında bulunan kasaba ve köyler Peşmerge Güçleri tarafından kuşatma altına alındı. Arazi ve yollarda arama-tarama yapan Peşmergeler bölgedeki evleri de tek tek arıyor.

Hemrin sıradağları üzerinde bulunan Tibic kasabası Celewla ve Karatepe ilçelerinin arasında bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde bölge bulunan Peşmerge birliği arazi arama tarama sırasında buluan bir mayını etkisiz hale getirmek istemiş ancak mayın patlamış ve 4 Peşmerge yaşamını yitirmişti.

IŞİD mensupları Temuz 2014’te Celewla ve Sadiye ilçelerini işgal etmiş, Peşmerge Güçleri de 23 Kasım 2014’te bu bölgeyi kurtarmıştı.

BasNews
Bu haber toplam: 2554 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:19:03:22
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x