Peşmerge Kerkük’ün güvenliğini sağlamaktadır

Kerkük’teki camilerde dün cuma hutbesinde Türkmen, Kürt ve Arap imamlar Peşmerge Güçleri’nin yaptığı fedakarlıkları dile getirerek, dua etti.

15.08.2015, Cts - 09:43

Peşmerge Kerkük’ün güvenliğini sağlamaktadır
Haberi Paylaş

Kentteki bütün camilerden, “Peşmerge Kerkük’ün güvenliğini sağlamaktadır” sesleri yankılandı.

Halef Camii’nin Arap imamı Erkan Hasan, Peşmerge Güçleri’nin maddi - manevi fedakarlıkta bulunarak Kerkük’te güvenlik ve istikrarı sağladığını belirtti.

Emir el Muimin Camii’nin Türkmen imamı Mueyed Abdullah ise, şehri koruyan peşmergeler ile diğer güvenlik güçlerine teşekkür ederek, “Onlar kanlarını dökerek bizi korudu. Türkmenler, Araplar ve Kürtler buna şahittir” dedi.

Kürt - İslam Alimler Birliği Başkanı Şeyh Azad Hurşid de, peşmergeler sayesinde bugünlere gelindiğinin altını çizerek, bunun toplumu etkilediğini belirtti.

Hutebelerde, Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’e karşı verdiği savaş, “Kerkük’ü koruma mücadelesi olarak” değerlendirilirken, IŞİD’in saldırıları bir kez daha kınandı.

Kerkük’te, IŞİD’e karşı savaşın başından beri Kürt imamlar cuma hutbelerinde peşmergeye dua ediyor. Ancak dün, Türkmen ve Arap imamların da katılımıyla bütün camilerde peşmergeleri içeren hutbe verildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3305 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:41:08
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x