Peşmerge Komutanı: IŞİD’in direkt savaşacak cesareti kalmadı

Mahmur Cephesi Peşmerge Komutanı Albay Şeyh Vasani, ’’ Gücü olmayan IŞİD örgütünün Peşmerge’yle direkt savaşacak cesareti kalmadı. Artık vur-kaç taktiğiyle Peşmerge’ye zarar vermeye çalışıyor’’ dedi.

30.01.2015, Cum - 16:52

Peşmerge Komutanı: IŞİD’in direkt savaşacak cesareti kalmadı
Haberi Paylaş
Sürekli güç kaybeden IŞİD, son zamanlarda direkt çatışmalara girmek yerine gece baskınları ve vur-kaçlarla Peşmerge ve güvenlik güçlerine zarar vermeye çalışıyor.

Peşmerge kontrolündeki bölgelere eşzamanlı saldıran IŞİD çetelerinin, Musul’un Mahmur ilçesi, Guwer nahiyesi ve Hazir bölgesine saldırdı. Örgütün çatışmalarda ağır kayıp vererek geri çekildiği bildirildi.

Mahmur Cephesi Peşmerge Komutanı Albay Şeyh Vasani, IŞİD çetelerinin gece saatlerinde Karac nahiyesine saldırması üzerine çatışmaların çıktığını söyledi. Bir süre nahiye merkezinde sokak çatışmaları yaşandığını aktaran Vasani, kuşatmaya aldıkları IŞİD’i püskürtmeyi başardıklarını ifade etti.

4 IŞİD teröristinin öldürüldüğü bilgisini paylaşan Vasani, gücü olmayan IŞİD örgütünün, artık vur-kaç taktiğiyle Peşmerge’ye zarar vermeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Erbil’in 50 kilometre kuzeybatısında bulunan Musul’un Hazır bölgesinde de şiddetli çatışmaların yaşandığı öğrenildi. Peşmerge Komutanı Tuğgeneral Mahmut Şerif, gece saatlerinde sis ve yağmurlu havadan faydalanarak sızan IŞİD çetelerin, Peşmerge’ye baskın düzenlediğini belirtti. Şerif, saldırıya hazırlıklı oldukları için IŞİD’e ağır silahlarla karşılık verdiklerini, çatışmalarda 17 IŞİD teröristinin öldürüldüğünü kaydetti.

Kerkük’ün 12 kilometre güneyindeki Mektep Halit bölgesinde gece başlayan çatışmaların ise hala devam ettiği bildirildi.

Kerkük’teki güvenlik sıkıntısı üzerine bölgeye askeri araç ve ağır silahlar eşliğinde yeni Peşmergeler sevk edildi. Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin Yardımcısı Kosret Resul, emrindeki tugayla Kerkük’e geldi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de çatışmaların yaşandığı saatlerde, IŞİD hedeflerini bombalayarak Peşmerge’ye destek verdi.

Kobanê ilçesinde üç ay süren çatışmalardan sonra çekilmek zorunda kalan IŞİD’in, eşzamanlı olarak Peşmerge Güçleri’nin hakimiyetindeki bölgelere saldırması dikkati çekti. Koalisyon güçlerinin hava saldırıları, Irak ordu birlikleri ve Peşmerge’nin operasyonlarıyla sürekli güç kaybeden IŞİD, son zamanlarda direkt çatışmalara girmek yerine daha çok gece baskınları ve vur-kaçlarla güvenlik güçlerine zarar vermeye çalışıyor.

AA / Basnews
Bu haber toplam: 3832 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:28:48
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x