Peşmerge Kürdistan'nın her yerinde savaşmaya hazır

Kürdistan Bölge Peşmerge Bakanlığı, Peşmerge Güçleri\'nin Kürdistan\'ın ihtiyaç duyulan her yerinde savaşmaya hazır olduğunu söyledi.

01.03.2015, Paz - 09:11

Peşmerge Kürdistan'nın her yerinde savaşmaya hazır
Haberi Paylaş
Kürdistan Bölge Peşmerge Bakanlığı, Peşmerge Güçleri’nin Kürdistan’ın ihtiyaç duyulan her yerinde savaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer,” Peşmerge Rojava’da Kürd savaşçılarının ihtiyaç duyduğu her yerde IŞİD’e karşı kardeşlerine destek olmaya hazırdır. ” dedi.

Yawer,” Rojava’ya destek amaçlı giden Peşmerge Birlikleri ve YPG, IŞİD’e güçlü darbeler vurarak örgütün Rojava’daki saldırı güçünü kırmayı başardı.” biçiminde konuştu.

Dün Rojava’da görevi tamamlandıktan sonra Erbil’e dönen Kürdistan Peşmerge Gücü Kobanê 3. Birlik Komutanı Feysel Kadir ise şunları söyledi:

”45 günlük görev süresince Kobanê’nin 100 köyü IŞİD’den temizlendi. Rojava IŞİD’den tamamen kurtarılana kadar Peşmerge savaşmaya kararlıdır. ”

Kadir Kobanê’nin IŞİD’den temizlendiğini örgütün elinde bir kaç Arap köyünün kalmış olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin istemi üzerine Kürdistan Parlamentosu’nun onayı ile 28 Ekim 2014 tarihinden itibaren 4 Peşmerge Birliği Kobanê’ye gönderildi.

BasNews
Bu haber toplam: 3184 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:22:18
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x