Peşmergeye Macaristan ile Hollanda'dan da destek geldi

Macaristan ile Hollanda, IŞİD\'e karşı savaşan Peşmerge güçleri ile Irak ordu birliklerine eğitim vermek üzere askeri eğitmenler gönderme kararlarını açıkladılar.

01.04.2015, Çar - 16:22

Peşmergeye Macaristan ile Hollanda'dan da destek geldi
Haberi Paylaş
IŞİD’e karşı uluslararası koalisyona katılmaya hazırlanan Macaristan hükümeti Hewler’de konuşlandırmak üzere 150 asker göndermeye karar verdi. Yanısıra Hollanda hükümeti Peşmerge ve diğer Irak güçlerinin IŞİD’e karşı savaşımına destek vermek amacıyla 400 askeri personel ile en az 6 F-16 savaş uçağını göndermeyi planladığını duyurdu.

Macaristan eğitmenleri, 11 farklı ülkenin katılımıyla oluşturulan ve Peşmergeyi IŞİD’e karşı savaş cephelerine hazırlamayı amaçlayan birliklere katılacak.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto Parlamentonun dışişleri komitesine 17 Mart’ta yaptığı bir konuşmada ülkenin ilk yıl için koalisyona katılmasının toplam maliyetinin 72 milyon $ civarında olacağını söyledi.

Geçen hafta 600 Peşmergelik bir birlik Bnaslawa’daki bir kampta 4 haftalık bir eğitim kursuna başladı. Peşmergeler nişancılık, taktik ve savaşta ilk yardım gibi konularda İngiliz, İtalyan, Alman ve Hollandalı askeri danışmanlardan talimat alıyorlar.

Irak Savunma Bakanlığı basın ofisi, Çarşamba günü (bugün), Batılı ülkelerle yapılan sözleşmelerin Irak ordu güçlerinin savaş kapasitesini artıracağını söyleyerek, Hollanda Hükümeti ile bir anlaşma yapıldığını doğruladı.

Askeri eğitmenlerin Peşmerge güçlerine de destek sunacağını vurgulayan Hollanda Savunma Bakanlığı, hiçbir Hollandalı askeri personelin savaş cephesine katılmayacağını ekledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3742 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:38:26
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x