Rojava Peşmergeleri IŞİD’e karşı savaşacak

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hîkmet, Rojava Peşmerge Birlikleri\'nin PYD ile Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani arasında yapılan anlaşma çerçevesinde bölgeye döneceğini söyledi. Hîkmet, ABD\'nin de bu anlaşmada rol oynadığını söyledi.

02.10.2015, Cum - 12:34

Rojava Peşmergeleri IŞİD’e karşı savaşacak
Haberi Paylaş

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hîkmet, Rojava Peşmerge Birlikleri’nin PYD ile Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani arasında yapılan anlaşma çerçevesinde bölgeye döneceğini söyledi. Hîkmet, ABD’nin de bu anlaşmada rol oynadığını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hîkmet, Rojava Peşmerge Birlikleri’nin IŞİD’e karşı görevlendirilmesiyle ilgili konuştu.

Helgurt Hîkmet, Rojava Peşmergelerinin Rojava’da IŞİD’e karşı görevlendirilmesinin PYD ile Mesud Barzani arasında yapılan anlaşma çerçevesinde olacağını belirtti.

Rojava Peşmerge Birlikleri’nin PYD ile Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani arasında yapılan anlaşma çerçevesinde bölgeye döneceğini ifade eden Hikmet, ABD’nin de bu anlaşmada rol oynadığını söyledi.

Rojava’ya dönecek Peşmergelerin birkaç birlikten oluştuğunu kaydeden Hikmet, “Bu güçler 1 yıl önce de gitmeye hazırdı fakat Rojava’dali Kürd siyasi partilerin anlaşmaya varamaması nedeniyle bu gerçekleşmedi. Şu anki süreçte de gitmeleri, oradaki savaşa olumlu bir etki yapacaktır” şeklinde konuştu.

‘Cephelerde Peşmerge hakim’

Irak’ta ve Kürdistan’da IŞİD’e karşı yürütülen mücadelede, tüm cephelerde hakimiyetin Peşmerge Güçleri’nde olduğunu kaydeden Hikmet “Günden güne teröristlere karşı daha fazla ilerleme kat ediyoruz. Son süreçte düzenlediğimiz operasyonlarda terör örgütüne ağır darbeler indirdik” diye konuştu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4950 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:13:09:52
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x