Rojava Peşmergeleri Batı Kürdistan'a gitme hazırlığında

Kürdistan Bölgesi’nde kalan ve burada üst düzey askeri eğitim gören Rojava Peşmergeleri’nin kısa bir süre içerisinde Batı Kürdistan’a gönderilerek IŞİD’e karşı savaşta aktif pozisyon alacakları ileri sürüldü.

28.06.2015, Paz - 10:20

Haberi Paylaş
IŞİD’in geçtiğimiz Perşembe günü Kobanê’ye sızarak 200’ün üzerinde şehit ile 300’ün üzerinde yaralı ile sonuçlanan vahşi katliamının ardından, Amerika ve Uluslararası güçlerin Kürdistan Bölgesi’nde bulunan ve üst düzey askeri eğitim almış Rojava Peşmergelerinin Batı Kürdistan’a geçmelerini talep ettiği belirtildi.

Kobanê’ye yönelik son saldırının YPG’nin bir başına Batı Kürdistan topraklarını savunmak ve insanların can güvenliğini korumak konusunda yetersiz kaldığının bir göstergesi olduğu, IŞİD’in Suriye ve Irak ordusundan ele geçirdiği ağır silahlar ve kural tanımaz barbar savaş metodları nedeniyle Kobanê örneğinde olduğu gibi benzeri sivil katliamlara devam edebileceği endişeleri nedeniyle ağır silahlarla donatılmış Rojava Peşmergelerinin Batı Kürdistan’ın savunulmasında etkin görev alabilecekleri düşünülüyor.

Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi taraflar da Rojava Peşmergelerinin Batı Kürdistan’a geçmeleri gerektiğinde hem fikirler.

Kürdistan Bölgesi’ndeki eğitimli Peşmerge sayısının 6 bini geçtiği ifade ediliyor. Bu peşmergelerden 20’den fazlası da Güney Kürdistan’da IŞİD’e karşı verilen savaşta şehit düştüler.

Rojava\'ya gönderilmesi gündemde olan birliklerden birinin peşmerge komutanı Nerinaazad\'a, \"Rojava Peşmergelerinin hazırlıklarını yaptığını ancak ne zaman ve ne kadarlık bir gücün Batı Kürdistan\'a geçeceği ve nerelerde konuşlandırılacakları konularının henüz netleşmediğini, bu konular ile alakalı görüşmelerin devam ettiği,\" bilgisini verdi.

Peşmerge birliklerinin başlarında Güney Kürdistanlı Peşmerge komutanları bulunacak ve ağır silahlar için uzman Peşmergeler olmak üzere bazı kademelerde de yine Güney Kürdistan Peşmergelerinin yer alacağı harekatın detayları olarak ön plana çıkıyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 14144 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:01:25:51
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad