Rojavalı Peşmergelere rol fırsatı

Türkiye’nin IŞİD’e karşı koalisyona katılmasıyla başlayan yeni süreçte, Rojavalı Peşmergelerin önemli bir role sahip olabileceği belirtiliyor.

26.07.2015, Paz - 16:04

Haberi Paylaş

Nerinaazad.com yazarı Nizamettin Taş, bu süreçte yeni anlaşmaların yapılabileceğini, bunun da Rojavalı peşmergelerin önemli bir role sahip olabilmesinin önünü açabileceğini söyledi. Nizamettin Taş, Kürtler’in eskisi gibi kaybetmelerine de, tüm taleplerinin yerine getirilmesine de izin verilmeyeceği görüşünde.

Taş, ABD’nin bu durumda bir denge siyaseti izleyeceğini ifade etti.

Siyasetçi Mahmud Osman ise, ABD ve Türkiye arasında gizli anlaşmalar yapılmış olabileceğine ve bunun Kürtler’in aleyhine işleyebileceğine vurgu yaptı.

Osman, “Bu savaşta Türkiye’nin başat düşmanı IŞİD değil, Kürtler” değerlendirmesinde bulundu.

Rojavalı siyasetçi Mustafa Cuma ise, daha önce Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve diğer Kürt tarafları arasında varılan anlaşmaların gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin koalisyon güçlerine katılmasının nedeninin, Kürtler’in Rojava’da statü elde etmemesiyle ilgili olduğu konusunda ise Kürt siyasetçileri hemfikir.

PDK-İ: PKK ile sorunlarımızı barış temelinde çözmek istiyoruz PDK-İ: PKK ile sorunlarımızı barış temelinde çözmek istiyoruz
Rudaw
Bu haber toplam: 7923 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:35:49
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x