Yezdanpena: Hedefimiz 2016 yıl sonu

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkan Yardımcısı ve Peşmerge Komutanı Husên Yezdanpena, IŞİD’in savunma pozisyonuna girdiğini ve 2016 yılının sonuna kadar hiçbir bölgenin IŞİD işgalinde kalmayacağını söyledi.

26.07.2016, Sal - 07:18

Yezdanpena: Hedefimiz 2016 yıl sonu
Haberi Paylaş

BasNews’te yer alan haberde, Doğu Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkan Yardımcısı ve Peşmerge Komutanı Husên Yezdanpena, ‘‘IŞİD’in artık saldırı gücü kalmadı. Taktik gereği bazen saldırıyor ama daha çok savunma stratejisini esas alıyor. Elindeki toprakları her geçen gün kaybediyor’’ dedi.

Husên Yezdanpena sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘İki gün önce Kerkük Cephesi’nde IŞİD saldırıya geçti. Ama Peşmergeler tarafından anında püskürtüldü. Ölülerini savaş meydanında bırakıp kaçtılar.’’

Husên Yezdanpena, PAK Peşmergelerinin, Kerkük ve Başîk cephelerinde IŞİD’e karşı Kürdistan topraklarını koruma savaşına aktif olarak katıldığını ve büyük başarılar elde ettiklerini kaydetti.

Peşmerge Güçleri’nin, IŞİD’i çembere aldığını kaydeden Husên Yezdanpena, 2016 yılının sonunda IŞİD’in işgal ettiği tüm toprakların geri alınacağını söyledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5969 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:23:54
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x